Illustrasjonen er hentet fra salgsprospektet for tomten og viser hvordan det nye boligfeltet på Jessheim kan bli. Den endelige utformingen av prosjektet vil bli utarbeidet av OBOS etter føringene i den vedtatte detaljreguleringen. Ill. HRTB Arkitekter.

OBOS satser på Jessheim

OBOS har kjøpt en 15 mål stor tomt på Gystadmyra på Jessheim. Planen er å bygge rundt 290 leiligheter.

Ullensaker er Norges raskest voksende kommune og nærmer seg 40.000 innbyggere. Bortimot halvparten bor i tettstedet Jessheim. Beliggenheten med kun 39 minutter med tog til Oslo S, og 17 minutter med buss til Oslo Lufthavn, gjør at behovet for nye boliger er stort.

Det nye boligområdet ligger rundt en kilometer fra jernbanestasjonen på Jessheim, og har skole, barnehage og andre servicetilbud i nærheten, skriver OBOS i en pressemelding.

Salgsstart i 2020
På den ferdigregulerte tomten vil OBOS bygge rundt 290 leiligheter. Går alt etter planen vil salget av de første boligene starte allerede neste år.

− Den sentrale beliggenheten på Jessheim med nærhet til Gardermoen og kort vei til Oslo, gjør dette til et spennende prosjekt i en region med sterk vekst og med stort behov for flere boliger i årene som kommer. Vi synes det er spennende å få være med og utvikle dette området, sier administrerende direktør Even Jermstad i OBOS Nye Hjem.

Miljøvennlig
Det nye prosjektet vil bestå av flere leilighetsbygg fra fire til syv etasjer, med leiligheter i ulike størrelser. Det vil bli parkeringsplasser under bakken og fokus på uteområder mellom husene.

Prosjektet skal i likhet med alle nye byggeprosjekter OBOS setter i gang, miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR.

Et selskap under ØIE Eiendomsutvikling har stått for konseptutvikling og detaljregulering av tomten før den ble solgt til OBOS.