Kongssenteret Vest i Kongsvinger ble nylig overlevert fra Ø.M. Fjeld til Citycon.

Ø.M. Fjeld rev og bygget nytt kjøpesenter på 284 arbeidsdager

I løpet av 284 hektiske arbeidsdager har Ø.M. Fjeld revet et gammelt kjøpesenter, og bygget opp igjen et BREEAM NOR-klassifisert kjøpesenter på 4500 kvadratmeter. Nå kan julehandelen i Kongsvinger gå for fullt.

– Å rive ned og bygge opp igjen et moderne kjøpesenter på ett år, er naturligvis svært utfordrende. Beliggenheten midt i sentrum av byen, kloss inntil et annet pågående stort byggeprosjekt, gjorde heller ikke jobben enklere. Vi visste godt at fremdriftsplanen ville bli stram, men med et av våre aller mest erfarne team på jobben, har vi likevel hatt god kontroll på prosessen, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld i en melding.

Nylig ble altså Kongssenteret Vest overlevert byggherre Citycon, og på vei ut døren møtte håndverkerne de butikkansatte som sto klare med sesongens julevarer. Til sammen 4500 kvadratmeter fordelt på butikklokaler og fellesarealer i to plan skulle tas i bruk av store leietagere som Expert, Jernia og Kid Interiør. Den 1. desember åpnet dørene for publikum.

Måtte tenke seg om

Kvinge erkjenner at Ø. M. Fjeld måtte tenke seg godt om før de våget å si ja til den stramme tidsfristen som Citycon ønsket seg. Han har imidlertid stor forståelse for byggherrens ønsker:

– Når senterledelsen pynter juletreet samtidig som våre folk rydder opp etter seg, innebærer det at Kongssenteret Vest får en god start med omsetning i hele julesesongen. Citycon er en viktig samarbeidspartner for oss, og vi er glade for at vi greide å innfri forventningene deres, sier Kvinge.

Ambisiøs fremdriftsplan

Utviklingsdirektør Fredrik S. Myhre i Citycon bekrefter at desember er den klart viktigste måneden for handelsnæringen,.

– Fremdriftsplanen var ambisiøs, men julesesongen er så viktig at vi var nødt til å holde høyt tempo. Vi visste jo fra tidligere at Ø.M. Fjeld både er effektive og løsningsorienterte, så vi har hele tiden følt oss trygge på at prosjektet skulle komme i mål til avtalt tid, sier Myhre.

Prosjektet Kongssenteret Vest som BREEAM NOR-sertifiseres er en del av det eksisterende Kongssenteret, og det tredje byggetrinn utført av Ø. M. Fjeld. Totalt er senteret nå på 16 500 m2 netto leieareal med 45 butikker. Det største kjøpesenteret i Kongsvingerregionen ble også bygget ut i år 2000 og 2011. Hver gang er arbeidet utført med Harald Gjermundrød som prosjektleder og Ole Erik Gusterud som anleggsleder.

Fremtidsrettet posisjonering

– Vi får alltid et topp mannskap når Ø.M. Fjeld bygger for oss. Slik har det også vært denne gangen. De involverte folkene har alt å si for om et prosjekt blir vellykket eller ikke, og duoen Gjermundrød/Gusterud har tidligere vist at de vet hva det betyr å bygge kjøpesenter. Et prosjekt som dette forutsetter god kontroll på alle detaljer, både på og utenfor anleggsområde, sier Myhre, som beskriver senterutvidelsen som en markedstilpasset og fremtidsrettet posisjonering.

– Vi tror på en positiv utvikling for Kongsvinger. Byen har en spennende beliggenhet med relativt korte avstander til Oslo, Gardermoen og svenskegrensen. Til sommeren ferdigstilles vårt felles boligprosjekt, Dr Juells Park, med 50 attraktive leiligheter tett inntil Kongssenteret. Med kjøpesenteret og boligprosjektet håper vi sammen med Ø.M. Fjeld å bidra til en positiv vekst for hele regionen, sier utviklingsdirektøren i Citycon.