Nytt Icopal-system til uteplassen

Icopal ønsker med sitt nye Plot Zoom-system å gjøre det raskere å bygge terrasser og uterom.

Icopal Plot Zoom har lang fartstid fra Mellom-Europa. Systemet består av justerbare sokler i hardplast som fungerer som fundament når man bygger terrasse eller legger steinfliser og heller. Det kan også brukes til å støtte opp midlertidige konstruksjoner.

- De som har bygd terrasser og uteplasser vet at den mest kompliserte jobben ligger i å få fundamentet stabilt, i riktig helling eller i vater. Finjusteringer tar gjerne timer, særlig for de som ikke er håndverkere. Vårt nye konsept er en venn i nøden for selvbyggere og gjør at alle enkelt får underlaget i vater, eller i hellingen man ønsker. Proffen kommer raskere i mål med et system som gir større kvalitet og robusthet for kunden, sier Asbjørn Jønland, salgsdirektør i Icopal i en pressemelding.

Plot Zoom kan også brukes som fundament for nytt dekke av tre, skiferheller eller fliser.

- Plot Zoom gjør det enklere og raskere å få til et proft resultat. Det er enkelt å bruke og beveger seg ikke på samme måte som for eksempel treverk. Man kan justere høyden også etter at fundamentet og hellene er lagt, sier Jønland.

«Når man skal legge bjelkelag kan man klikke på en egen bjelkesko. Høyden justeres underveis med et system som gjør det raskt å få til et avrettet bjelkelag. Andre fordeler er at systemet er stabilt selv ved store høyder, det tåler høy belastning, konstruksjonen får en bæring som sikrer at det holder seg i samme posisjon over lang tid, justeringer kan gjøres fra både siden og toppen, og bruksområdene hemmes kun av kreativiteten. Plot Zoom skaper også et hulrom under konstruksjonen der man kan skjule vannslanger, rør, kabler og lignende», skriver Icopal.

- Det kan faktisk også brukes innendørs for å skjule kabler, rør og installasjoner i gulv, sier Jønland

Plot Zoom kommer i tre størrelser: 40-60 mm, 60-100 mm og 100-140 mm. I tillegg kan inntil seks skjøteringer brukes for å gi 240 mm ekstra i byggehøyde.