Ill. LINK arkitektur

Nye Horten videregående skole nomineres til internasjonal klima- og miljøpris

Nye Horten videregående skole er nominert til prestisjefylte BREEAM Awards 2019 i kategorien beste offentlige byggeprosjekt for sine unike klima- og miljøtiltak. 

– Dette er en viktig nominasjon som befester nye Horten videregående skole som pioneerprosjekt innen klima, energi og miljø i sterk konkurranse med store, internasjonale aktører. Nominasjonen synliggjør samtidig at Vestfold fylkeskommunes er sitt samfunnsansvar bevisst, og at eiendomsutvikling er en viktig brikke i det helhetlige arbeidet. Dette kan vi være stolte av, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

BREEAM Awards er en utmerkelse til bærekraftig eiendomsutvikling som tar helhetlig ansvar for fremtiden. Byggeprosjekter fra hele verden kan nomineres.

– Nominasjonen anerkjenner at Vestfold fylkeskommune som byggherre og Veidekke som totalentreprenør for prosjektet har et svært høyt nivå på prosjektledelse, kravspesifikasjoner, prosjektering og selve byggingen, sier eiendomssjef Christian Thorsen Egeberg i Vestfold fylkeskommune.

Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg
I mai 2018 kom sertifikatet som bekreftet at prosjekt nye Horten videregående skole oppnår sertifiseringsnivået BREEAM Outstanding for design- og prosjekteringsfasen. Skolen bygges som plusshus og blir Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg.

– Bruken av BREEAM som et miljøsertifiseringssystem har hatt positive konsekvenser utover konstruktive og operasjonelle miljøfordeler. Det har også gitt oss som byggherre en grundig kvalitetssikring innen materiallevering, sertifisert montering, helse- og sikkerhet på byggeplass samt dokumentasjon av materialisert levering. BREEAM er dermed både et miljøsertifiseringssystem og et kvalitetssikringssystem, sier Thorsen Egeberg.

– BREEAM garanterer en forutsigbar og bevisst beslutningstaking og byggeprosess, basert på objektive og bærekraftige kriterier. BREEAM sikrer at fagpersonell, kunde og brukere blir tatt vare på uten å gå på kompromiss med miljøet, sier Anette Nihlén Moritz, miljøsjef i Veidekke Entreprenør AS

Flere priser og nominasjoner
Prosjektet har tidligligere blitt nominert og vunnet flere klima- og miljøpriser. I oktober 2017 ble den nye skolen nominert og ble med til sluttrunden i "Årets lokale klimatiltak 2017" i regi av KS Kommunesektorens organisasjon og Miljøstiftelsen ZERO.

I November samme år vant prosjektet «Veidekkes miljøpris» for sine ambisiøse miljø- og klimamål.

Klar til skolestart i 2019
Prosjektet er godt i rute til å bli klar til skolestart i 2019. Nye Horten videregående skole blir på 18.000 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Bygget blir tilpasset ca. 1200 elever og 200 ansatte.

Når nye Horten videregående skole er ferdig vil fylkeskommunen ha investert nærmere 3 milliarder kroner i bygg de siste 10 årene.

Utdelingen av BREEAM Awards 2019 skjer i London 4. mars.

Teamet som bygger nye Horten vgs. for Vestfold fylkeskommune:

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør

Arkitekt og landskapsarkitekt: Link Arkitektur AS

VVS- og energirådgiver og BREEAM AP: Erichsen & Horgen AS

Bygg- og elektrorådgiver: Sweco Norge AS

Underentreprenører:

Elektro: ALT installasjon AS

Rør: Gran VVS AS

Luftbehandling og automasjon: Vestfold Klima og Ventilasjon AS