Produktsjef Magnus Stensaas hos Würth.

Ny betongskrue fra Würth

Der man tidligere har brukt tradisjonelle ekspansjonsankere, mener Würth betongskruen W-BS bør være et godt alternativ.

Betongskruen W-BS kan benyttes i betong, samt naturstein med høy fasthet.

- Optimalisert gjengegeometri muliggjør montering i høyfast betong hvor det tidligere kunne være utfordrende for gjengene å skjære og sikre inngrep i betongen. Betongskruen gir rask og enkel montasje, og er tilgjengelig i en belagt herdet utførelse og i et syrefast alternativ for bruk i korrosive miljøer. Samtlige dimensjoner har ETA for montering av bærende bygningsdeler i betong, samt ETA for montering av tekniske installasjoner i forspente betongelementer, heter det i en pressemelding.

- Det er mange fordeler med den nye betongskruen. W-BS fra Würth sørger for svært høye lastkapasiteter med korte kant- og ankeravstander. Det vil oppstå minimale ekspansjonskrefter i betongen som innebærer at man kan redusere kant- og ankeravstand betraktelig i forhold til tradisjonelle ankere hvor inngrepet i betong oppstår ved hjelp av ekspansjon. Dette gjør at skruen blant annet er godt egnet for montering av sviller som monteres på ringmurer. Betongskruen har en langt større friksjonsflate mot forankringsunderlaget som også bidrar til økte lastekapasiteter sammenlignet med et tradisjonelt ekspansjonsanker, opplyser produktsjef Magnus Stensaas hos Würth.

- Det har vært en voldsom salgsøkning for denne nye skruen. Etter introduksjonen har både vi og kundene raskt sett nytteverdien, forklarer Stensaas.

Han sier selve bruken er enkel.

- Det er bare å forborre tilsvarende skruens kjernediameter, så vil gjengene skjære seg inn i betongen.