NREP Logicenters kjøper opp Marine Trading AS. Foto: Logicenters / Marine Trading AS

NREP Logicenters kjøper opp Marine Trading AS. Foto: Logicenters / Marine Trading AS

NREP Logicenters kjøper opp Marine Trading

Nrep Logicenters fortsetter sin satsing i Moss og har sammen med Gudmund Harlem inngått en avtale om å kjøpe selskapet Marine Trading AS.

Transaksjonen innebærer oppkjøp av alle de ni logistikk-eiendommene som Marine Trading AS eier i Moss, i tillegg til en betydelig tomtebank i Våler Næringspark.

Ifølge en pressemelding sikret Nrep forrige vår det største value-add eiendomsfondet gjennom tidene med over 40 milliarder norske kroner i egenkapital – beregnet for investeringer i Norden og Nord-Europa. I mai ble det også klart at fondets norske satsing kjøpte to kontoreiendommer fra Entra for 1,5 milliarder norske kroner.

Sterk tro på Moss

Nå opplyser selskapet at det har blitt gjennomført nok en stor transaksjon i Norge gjennom oppkjøpet av logistikkutvikleren Marine Trading AS.

– Marine Trading AS eiendommer passer godt inn i vår nordeuropeiske portefølje, med fleksible bygg som passer til både store og små logistikkleietakere. Logicenters har sterk tro på Moss som logistikkhub med nærhet til europavei og havn, i tillegg til en attraktiv tilgang på kvalifisert arbeidskraft, sier Jørgen Bråten Nordby, investeringsansvarlig og porteføljeforvalter i Logicenters.

Oppkjøpet representerer ifølge pressemeldingen et strategisk skritt for å styrke Logicenters tilstedeværelse innen logistikkområdet i Norge og sikrer mer tomt for å fortsette utviklingen av logistikkfasiliteter sør for Oslo.

78.000 kvadratmeter logistikk

Logicenters bygger for tiden et logistikkbygg på over 20.000 kvadratmeter i Moss på spekulasjon og utvider nå sin portefølje i området.

– Vi på Logicenters er svært fornøyde med vår fortsatte satsning i Norge. Oppkjøpet av denne porteføljen er virkelig bra da det gir oss muligheten til å utvikle virksomheten vår ytterligere. Vi har stor tro på Moss som et konkurransedyktig og kostnadseffektivt alternativ til Vestby, sier Matthias Kettelhoit, CEO av Logicenters.

Logicenters opplyser videre i meldingen at de er fornøyd med å kjøpe ni gode eiendommer med totalt 78.000 kvadratmeter logistikk, samtidig som de inngår et samarbeid med Gudmund Harlem.

Han blir medinvestor og vil innta en operativ rolle for å bistå med utleie og videre utvikling av tomtebanken.