Jörgen Nylund
Jörgen Nylund

Nordic BIM Group kjøper Anavitor

Nordic BIM Group kjøper Anavitor AB fra Informationsbyggarna, og mener oppkjøpet styrker tilbudene innen løsninger for LCA og et bærekraftig byggemiljø.

Anavitor LCA er et program for Life Cycle Assessment (LCA) som er integrert med BIM. Anavitor LCA kobler seg til lokale landsspesifikke miljødatabaser og bruker produsentenes EPD (Environmental Product Declaration), skriver Nordic BIM Group i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for dette strategiske oppkjøpet. Anavitor LCA passer veldig godt inn i vår virksomhet på flere områder; vår visjon om "Å være en viktig bidragsyter til et bærekraftig byggemiljø, vårt Green BIM Certificate, våre eksisterende BIM-løsninger og våre kunders behov for å overholde økte miljøkrav, sier Nordic BIM Group CEO, Jörgen Nylund i en pressemelding.

– Det er fint å kunne betjene våre kunder med et verktøy som effektivt beregner karbonavtrykket. Vi vil fortsette å investere i programvareplattformen og gjøre den tilgjengelig for internasjonale brukere allerede i år, legger han til.