Nissan NV200 på vei

Nissan vil innta det globale markedet for små varebiler med introduksjonen av den helt nye, romslige, men kompakte NV200.

Lanseringen av NV200 blir i Japan før sommeren, i de fleste europeiske landene i løpet av høsten 2009, i de nordiske og baltiske landene i begynnelsen av 2010, og senere i Kina og andre markeder.

- Nissans varebilforretning er i en ekspansjonsfase til tross for de økonomiske tilstandene. Vi har som mål å utvide vår forretning med nye smarte produkter og tjenester som dekker våre kunders behov både i Europa og ellers i verden, sier Andy Palmer, Senior Vice President, Global Product Planning, Nissan Motor Co., Ltd

NV200 kommer i tre ulike versjoner: en varebil med klassens største lasterom, og to 7-seters-varianter, den funksjonelle Combi-versjonen for last og personer, og den mer elegante personbilversjonen. Når det gjelder ytelse, kan det velges mellom to forskjellige motorer, en bensinmotor og en dieselmotor.

NV200 har innovative lasteløsninger og det største og mest praktiske lasterommet i sin klasse. Selv om bilen måler snaut 4,4m (totallengde), har varebilversjonen av NV200 et lasterom på over 2m (2040mm). Maksimal nyttelast er på 771kg. De sjenerøse innvendige målene i NV200 gir god plass for passasjerene i Combi-versjonen.

NV200 kan, som første varebil i sin klasse, leveres med ryggekamera som tilleggsutstyr. Av annet personbilutstyr, standard eller tillegg, kan nevnes Nissans smartnøkkel, elektriske vindusheiser og ESP. Sikkerhetsutstyret omfatter funksjoner som ABS-bremser, bremseassistent og elektronisk bremsekraftfordeler (EBD) som standard. Kollisjonspute for fører og passasjer foran er også standard, mens sidekollisjonsputer kan velges som tillegg.

Fotgjengeres sikkerhet er også ivaretatt, og bilen er utstyrt med kollisjonsabsorberende materialer i panseret i tillegg til et energiabsorberende panser. Eierkostnadene antas å ligge blant klassens laveste, delvis takket være de lave driftskostnadene og den høyeffektive motoren og drivlinjen, men også takket være sikkerhetsstrukturen som reduserer eventuelle kollisjonsskader på de utsatte delene under panseret, som f.eks radiatoren.

- NV200 er vårt frieri til det globale markedet for små varebiler. Her tilbys nyttige og smarte løsninger med lave eierkostnader pakket inn i et svært funksjonelt design. Med denne bilen har Nissan som mål å fylle kundenes krav til funksjonalitet i en tilpasningsdyktig varebil, sier Palmer.