Foto: NCC
Foto: NCC

NCC setter sikkerhetskulturen på agendaen

Denne uken gjennomfører NCC sin årlige HMS-uke hvor alle ansatte i det nordiske konsernet deltar på ulike arrangementer.

– Målet med HMS-uken er å få inspirasjon, kunnskap og engasjement til å styrke sikkerhetskulturen ytterligere i selskapet, heter det i en melding fra selskapet.

Det er 13. gangen NCC i Norge gjennomfører HMS-uke og 8. gangen hele NCC-konsernet i fellesskap retter fokuset på HMS med en HMS-uke.

– Å bygge en sterk sikkerhetskultur handler om å jobbe med sikkerheten hver dag, hele året. Under HMS-uken rettes blikket på hvordan vi jobber i NCC og vi diskuterer helse og sikkerhet i det daglige arbeidet og går gjennom risikosituasjoner. Vi skal lære av de gode eksemplene og i tillegg å bli inspirert av våre kolleger, sier HMS-sjef Morten Larsen i NCC Infrastructure og landskoordinator for HMS i NCC i Norge i meldingen.

– Vi inne i en positiv trend med tanke på utviklingen av antall personskader med fravær og har nådd en H1-verdi på 1,8 for de 12 siste månedene, fortsetter Larsen.

I løpet av uken vil ansatte i selskapet gjennomføre diskusjoner om sikkerhetskulturen og det arbeidet som gjøres hver dag. Det blir gjennomført forskjellige øvelser og gjennomgang av arbeidsoppgavene som gjøres i prosjektene. I år vil det også legges stor vekt på ergonomi på arbeidsplassene samt å dele erfaringer på alle typer hendelser gjennom Lessons Learned, som er et visualiseringskonsept der NCC-ansatte lærer god sikkerhetskultur av tidligere hendelser.

Morten Larsen. Foto: NCC
Morten Larsen. Foto: NCC