Nå er sesongen for ferdigplen i gang

Ferdigplenprodusenten Østfold Gress melder om sen start på sesongen, men at man nå er i full sving med produksjonen.

– Omsider har vi kommet igang med å høste ferdiggress. I år har det vært sen oppstart på grunn av den harde vinteren, men nå er det full fart, sier Ole Christian Trandem i Østfold Gress.

Han forteller at de allerede har levert 3000 kvadratmeter gress på rull, og at det i tiden fremover vil gå ut betydelige leveranser fra produskjonsanlegget på Jeløya utenfor Moss.

Firmaet er Norges største produsent av ferdigplen og leverer ca 400 000 kvadratmeter hvert år. Foruten plen på rull til norske hager og uterom, produserer gressgiganten grønne tepper til golfbaner og fotballbaner.

La matte på Haugesund stadion
– Vi startet sesongen med å legge gress på Haugesund stadion allerede i mars. Dette gresset måtte vi importere fra England, siden det var for tidlig her hjemme, sier Trandem.

Østfold Gress har lang erfaring med sportsgress og har levert til mange kjente fotballarenaer. Ullevaal Stadion, Bislett, Lerkendal og Fredrikstad stadion er blant de som har gressmatte fra Rygge.

– Vi merker en stadig økende interesse for ferdiggress. Folk vil ha plenen fort ferdig slik at de kan ta i bruk hagen så fort som mulig, sier Trandem..