Illustrasjonsfoto: HiltiIllustrasjonsfoto: HiltiIllustrasjonsfoto: HiltiIllustrasjonsfoto: HiltiIllustrasjonsfoto: Hilti

Motek med ny Hilti kombihammer

Hiltis nye kombihammer TE 70 ATC/AVR skal erstatte forgjengerne TE 80 ATC/AVR og TE 70 AVR.

Det skriver verktøyleverandør Motek i en pressemelding mandag.

TE 70 med aktiv momentkontroll (ATC) og aktiv vibrasjonsreduksjon (AVR) leverer, ifølge meldingen, 40 prosent økt ytelse ved meisling og 27 prosent økt ytelse ved boring sammenlignet med forgjengeren. Samtidig skal den børsteløse motoren og avtagbare ledningen gi 25 prosent økt levetid og mindre driftsstans, og to separate kammer forhindrer at støv trenger inn i maskinen.

Maskinen skal gjøre det mulig å slagbore i betong, mur og naturstein med bor på tolv til 150 millimeter i diameter, bore hull for tunge ankre fra 20 til 40 millimeter i diameter, meisle og rive med spisse og flate meisler, samt bore med høyt dreiemoment i tre og stål, heter det i pressemeldingen.

Sammen med maskinen kan man også bruke enten spesialborene TE-YD, som er hule, eller støvavsuget DRS-Y og koble dette direkte til støvsugeren for en støvfri arbeidsplass, skriver Motek.

Det aktive momentkontrollsystemet (ATC) stopper motoren nesten umiddelbart dersom boret kiler seg om det treffer for eksempel armering. Dette skal redusere risikoen for kick-back av maskinen. Samtidig skal aktiv vibrasjonsreduksjon (AVR) gjøre maskinen mer behagelig å bruke, heter det i pressemeldingen.