Møller-familien investerer i OneCo

Møller-familiens investeringsselskap Katalysator blir majoritetsaksjonær i OneCo.

Det skriver Katalysator og OneCo i en felles pressemelding mandag.

I 2018 hadde OneCo, som har 900 ansatte, en total omsetning på 1,6 milliarder kroner. Selskapet ble etablert i Kristiansand i 2011, og har sin hovedaktivitet innen elektro, elkraft, telecom og automasjon. Som majoritetsaksjonær blir Katalysator en aktiv eier i OneCo og skal videreutvikle selskapet sammen med ledere og ansatte, skriver de videre i pressemeldingen.

– Digitalisering og det grønne skiftet pågår for fullt og genererer høy aktivitet i mange bransjer. OneCo er et flott selskap som har fått til svært mye på kort tid. De er godt posisjonert for de mulighetene blant annet smartteknologi gir. I tillegg til elektro og automasjon, skal OneCo de neste årene satse ytterligere på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft, telecom og samferdsel ved å ta en ledende posisjon her, sier Øyvind Schage Førde, styreleder i Møller-familiens holdingsselskap, Aars.

Investeringen i OneCo skjer gjennom Aars’ investeringsselskap, Katalysator. Aars omsatte, ifølge pressemeldingen, for 28 milliarder kroner i 2017.

– OneCo har en god posisjon i det norske markedet innenfor elektrotjenester, og meget dyktige ansatte som forvalter denne posisjonen. Katalysator blir en aktiv eier og støttespiller for ledergruppen. Det er betydelige muligheter for vekst innenfor mange segmenter og vi deler OneCo-ledelsens syn på de endringene bransjen står overfor, sier Jon Pran, administrerende direktør i Katalysator.