Roger Jørgensen og Jan Barosen fra Mjøndalen Mur & Puss kan puste ut etter kraftanstrengelsen over fjellet (foto: Jørn Hindklev).

Mjøndalen Mur & Puss finpusset formen før Birken

Mjøndalen Mur & Puss stilte mannsterke med fire mann i årets Birkebeinerritt. Det ble både stang inn og stang ut på det berømmelige merket.

For Roger Jørgensen glapp merket med tre minutter, mens Jan Barosen sikret seg sitt første merke på sjuende forsøk. Da er det all grunn til å juble.

- Målet i dag var merket. Dette er femte gangen jeg stiller og tida har gått nedover hele tiden. Det henger høyt å klare merket, men det er ingen tvil om at det også krever sin mann. I dag hadde jeg ikke mer å gå på, sier Jørgensen, som likevel er godt fornøyd ny pers.

Han kan imidlertid gratulere kollegaen.

­- Det gikk med knappest mulig margin. Jeg får takke det gode føret som gjorde det litt lettere å ligge på hjul, smiler Barosen kledelig beskjedent.

Karene fra Mjøndalen Mur & Puss forteller at det har vokst opp et lite sykkelmiljø i firmaet.

− Vi har en proff som har dratt med seg flere i firmaet. Vi har vært med på noen ritt og sammenkomster. Det blir litt sykkelprat og stadig flere som vil bli med. Det er artig at vi gutta kan ha noe felles, sier Jørgensen.

Karene kan avsløre at det et par kolleger kan forvente seg å bli utfordret før neste års Birkebeinerritt.

− Vi har et par potensielle som vi regner med stiller på startstreken neste år, sier de.