Miljøvennlig hurtigherdende lim

Med nykommeren PL 600 dekker produsenten Tremco-Illbruck AB og importøren Oscar A. Gausel AS, det meste av behovet innen monteringslim/konstruksjonslim.

PL 600 føyer seg fint inn i rekken av kjente PL-limprodukter av høyeste kvalitet. Fra før, og gjennom over 35 år har PL 400, som er et neoprenbasert konstruksjonslim, vært en solid markedsleder, som ble supplert med PL 200 som er en miljøvennlig MS-polymer lim.

PL - serien utvides nå med PL 600 Wmax (WaterMax) som kanskje er markedets sterkeste og raskest herdende vannbaserte monteringslim.

PL 600 vannbaserte monteringslim er beregnet for all innendørs liming og montering. Det eneste krav en setter til underlaget er at den ene flaten må være sugende.

Limet er tjuktflytende og fyller godt ut. En annen fordel er at det fester omgående og siger ikke. PL 600 Wmax er også fuktbestandig, enormt sterk og er overmalbar. Det oppnår en styrke på ca. 125kg/m2 i løpet av 24-48 timer avhengig av limtykkelse, temperatur og luftfuktighet. Fargen er hvit.

Skulle en være så uheldig å legge på for meget masse, slik at det "tyter" ut, så er det bare å vaske det bort med rent vann, før det herder. Etter herding blir fugen hard.

En annen fordel er at PL 600 også er lukt- og løsemiddelfritt, det gjør det meget brukervennlig, samt lett og kjekt å arbeide med. Der er heller ingen brannfare under lagring, men det må lagres frostfritt.

PL 600`s store limstyrke gjør det enkelt å montere opp tyngre gjenstander uten ekstra midlertidig støtte under herding. Det gjelder for eksempel tegl eller takplater.

Limet egner seg meget godt for oppmontering av paneler, listverk, beslag, hyller, keramiske plater mot tre, stål, aluminium, kopper, glassfiber og betong. Det gir også godt feste mot visse PVC underlag, men her anbefales å legge en prøve først. PL 600 Wmax leveres i standard patroner (0,3l) for vanlig fugepistol.