MEF-leder Julie Brodtkorb er misfornøyd med kutt i riksvei-investeringene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

MEF: - Regjeringen kutter i vei-investeringer på verst tenkelige tidspunkt

Regjeringen reduserer riksvei-investeringene med 100 millioner kroner i statsbudsjettet for 2020. - Verst tenkelig tidspunkt for kutt, mener MEF.

Regjeringspartiene er enige om statsbudsjettet for 2020. Stortingsgruppene omprioriterer cirka 200 millioner kroner sammenlignet med regjeringens budsjettforslag som ble presentert i oktober.

Neste års riksveiinvesteringer kuttes med 100 millioner. Kuttet får administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) til å reagere.

– Jeg mener tidspunktet for kutt er uheldig. Mange i bransjen er spente på utviklingen i veimarkedet når administrasjonen av fylkesveinettet nå overføres til fylkeskommune. Kontrakter har allerede blitt avlyst i Rogaland med permitteringer som konsekvens. Da er det viktig at staten sørger for at aktiviteten er høy på riksveiene, sier Julie Brodtkorb.

– Ikke første gang

MEF viser til at det langt ifra er første gang at samferdselsbudsjettet reduseres i forhandlingene.

– Det har blitt en fast øvelse at bevilgningene til samferdsel reduseres etter Stortingets behandling. I løpet av de siste tre statsbudsjettene har bevilgningene blitt over 800 millioner kroner lavere enn hva det ble lagt opp til i budsjettforslaget, sier Brodtkorb.

Mer til yrkesfag

Av midlene som omprioriteres i statsbudsjett skal 25 millioner kroner gå til utstyr i de yrkesfaglige skolene.

– Jeg er glad for at politikerne ser nødvendigheten av å styrke utstyrssituasjonen til skolene. Skal utdanningen være fremtidsrettet må de unge få opplæring på moderne maskiner og utstyr. Sett fra bransjens ståsted er dette et positivt enkelttiltak, men beløpet står ikke i henhold til investeringskuttet på riksveiene, avslutter Brodtkorb.