Maxus lanserer Europas første elektriske pickup

Maxus Norge bekrefter at el-pickupen Maxus eT90 er leveringsklar i løpet av året.

Maxus eT90 er en elektrisk pickup. Den kommer med 88,5 kWt netto batterikapasitet og 330 km rekkevidde (WLTP kombinert). Ettersom eT90 er typegodkjent som en N1 varebil, er den WLTP-testet med tung last.

Under panseret finner du en elektrisk motor på 204 hk (150 kW), som genererer et dreiemoment på 310 Nm. I tillegg leveres den med batterivarmer som standard. eT90 kan ta opptil 1000 kilo nyttelast og kan også leveres med hengerfeste, men foreløpig er hengervekt ubekreftet.

Den er 5,37 meter i lengden, 1,9 meter i bredden og 1,80 meter i høyden. Akselavstanden er på 3,15 meter.

Salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen, forteller at de første bilene kommer til Norge allerede i november.

- Vi gleder oss til å lansere Europas aller første elektriske pickup, i et segment som tidligere kun har vært forbeholdt fossildrevne biler. Vi opplever en ekstremt stor interesse rundt pickupen, og har bestilt et stort antall biler. De først bilene vil leveres i løpet av inneværende år, men vi åpner for forhåndsbestilling allerede nå, sier han i en pressemelding.

Han forteller at den på et senere tidspunkt vil komme med ulike tilpasninger.

- Vi har store forventninger til mottakelsen av eT90. Vi treffer et helt nytt segment hvor bilen fungerer vel så bra som en livsstils-bil/familiebil, som den treffer næringsmarkedet, legger han til.