Foto: Genesta

Malling kjøper Mariboes gate 13 i Oslo

Det svenske investeringsselskapet Genesta selger kontoreiendommen Mariboes gate 13 i Oslo sentrum til Malling & Co Eiendomsfond.

Det var fondet GNRE Fund II (Genesta Nordic Real Estate Fund II) kjøpte Mariboes gate 13 sommeren 2017, og som nå solgte. Genesta har rehabilitert bygget de årene de har vært eier. I tillegg har de både reforhandlet eksisterende og skrevet nye leieavtaler, og i dag er eiendommen fullt utleid til blant andre Direktoratet for byggkvalitet, SOS Barnebyer, Fellesorganisasjonen, FRI og Stiftelsen Menneskerettighetshuset.

– Dette salget viser at fondets strategi fungerer og gir gode resultater. I 2018 startet vi renoveringen av eiendommen og det er gledelig å se at vi har lykkes med å skape en verdiøkning som gir våre institusjonelle investorer en bra avkastning, sier Genestas CEO David Neil i en pressemelding.

Genesta har brukt Akershus Eiendom som rådgiver i forbindelse med salget. DNB Markets har vært rådgiver for kjøperen.

– Vi er svært fornøyde med kjøpet av Mariboes gate 13 for Malling & Co Eiendomsfond. Eiendommen passer fondets mandat med sentral beliggenhet i Oslo sentrum, solid kontantstrøm, høy bygningsmessig kvalitet og en stor andel offentlige leietakere, sier Mads Mortensen, Managing partner i Malling & Co Investments i samme melding.