Pixery utvikler programvareløsninger for visualisering av eiendom. Illustrasjon: PixeryPixery utvikler programvareløsninger for visualisering av eiendom. Illustrasjon: PixeryJessica Rameau, partner og investeringssjef i Wellstreet. Foto: WellstreetAnna Nordström, medgründer og administrerende direktør i Pixery. Foto: Pixery

Majoritetspost i nytt proptech-selskap kjøpt opp

Det nordiske eiendomsteknologiselskapet Pixery har fått en majoritetspost kjøpt opp av ventureselskapet Wellstreets. I 2020 forventer Pixery, som spesialiserer seg på utvikling av 3D-løsninger for eiendom, å omsette for 20 millioner kroner.

Det skriver Pixerys morselskap, Diakrit, i en pressemelding fredag.

Pixery ble i 2019 skilt ut som en egen startupbedrift i Diakrit-konsernet. Pixery har, ifølge pressemeldingen fra Diakrit, utviklet ulike s oftware-as-a-service-produkter for virtuell visning av eiendom, og har blant andre JM, OBOS, Peab, Veidekke, Bonava, HSB og IKANO på kundelisten.

Nå kjøper ventureselskapet Wellstreet en majoritetspost i Pixery fra Diakrit.

‒ Et globalt arbeidsmarked med talenter som beveger seg fritt rundt i verden betyr at selv eiendommer nå er en del av det globale handelsmarkedet. Samtidig blir virkelighetsnært og engasjerende innhold en nødvendighet for å nå den kundebasen som vokser fram med neste generasjons kunder. Wellstreet sin investering i Pixery er vårt første virkelige steg inn i proptech, sier Jessica Rameau, partner og investeringssjef i Wellstreet.

‒ Sammen med våre kunder vil vi fortsette å pushe grensene innen eiendomsbransjen. Vi er svært positive til Wellstreet som nye eiere i vår videre ekspansjonsreise. Med Wellstreet på eiersiden og med Pixery sin enestående tekniske plattform og kompetanse, har vi forutsetninger for å bli markedsledende globalt, sier Anna Nordström, medgründer og administrerende direktør i Pixery.