Lyser ut fergekontrakt i Møre og Romsdal

Samferdselsdepartementet lover bedre rutetilbud og store miljøgevinster i ny kontrakt på fergestrekningen Halsa-Kanestraum i Møre og Romsdal.

– Regjeringen satser på en grønn framtid i norsk fergedrift. Derfor stiller vi strenge miljøkrav i den nye kontrakten på fergestrekningen Halsa-Kanestraum. I tillegg sørger vi for flere avganger, spesielt i helgene og på nattetid. Slik knytter vi regionene på hver side av fjorden bedre sammen og sørger for en enklere reisehverdag for folk flest, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet onsdag.

Statens vegvesen setter straks i gang utlysing av nytt anbud på strekningen, heter det i meldingen. Samferdselsdepartementet har stilt krav til bedre rutetilbud og strenge krav til utslipp. Dei tre fergene som trafikkerer sambandet i dag, blir erstattet med større ferger, og det er krav om et større reservefartøy enn i dag, skriver Samferdselsdepartementet i pressemeldingen.

Fergesambandet skal nå være døgnåpent sju dager i uken.

I de nye kontraktene er det også krav om at 95 prosent av energiforbruket skal være basert på nullutslippsteknologi. Dei siste fem prosentene skal sikre driftssikkerhet i sambandet, men skal være bærekraftig biodrivstoff eller LNG, heter det i meldingen.