LO åpner for å utsette oljeutredning

Landsorganisasjonen åpner for å utsette konsekvensutredning om oljeboring i nord, opplyser LO-leder Roar Flåthen.

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet er motstandere av konsekvensutredning fordi partiene frykter det er første steget i en prosess med å åpne for oljeboring.

SV har foreslått å hente inn mer informasjon i saken, og LO-leder Roar Flåthen mener det kan være et steg i riktig retning, skriver Aftenposten.

– Kunnskapsinnhenting kan være en redningsplanke for regjeringen. Men da må informasjonen som blir hentet inn være relevant kunnskap for en senere konsekvensutredning. Hvis det er slik kunnskap som blir hentet inn, så må forslaget til SV være positivt, sier Flåthen.

Kompromisset han åpner for omfatter oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Ifølge loven må alle områder som skal åpnes for oljevirksomhet, konsekvensutredes.

LO har tidligere bedt Arbeiderpartiet om å jobbe hardt for å få til en konsekevensutredning.

Flåthen mener at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) nå står i en svært vanskelig situasjon ved at SV stiller ultimatum i Lofoten-Vesterålen-saken. Stotlenberg må derfor enten gi etter for SVs krav eller sprenge det rødgrønne regjeringsprosjektet.

– Det er en utfordring å komme gjennom denne saken slik at det rødgrønne prosjektet kan fortsette, samtidig som kunnskapsinnhentingen kan gå videre, sier Flåthen.