Lea Erlandsen er kåret til Norges Hyggeligste Håndverker. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

Lea Erlandsen er kåret til Norges Hyggeligste Håndverker. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

Lea Erlandsen kåret til Norges Hyggeligste Håndverker

Lørdag kveld var det duket for kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker på Gamle Logen i Oslo. Blant 24 nominerte i ulike kategorier var det til slutt elektrikeren fra Rauma som gikk helt til topps.

Siden april er det kommet inn over 3.800 nominasjoner og over 270.000 stemmer og kåringen har skapt et bredt engasjement for håndverksbransjen. Til slutt var det Lea Erlandsen fra Isfjorden i Rauma kommune som trakk det lengste strået i kåringen. I tillegg til årets hovedpris, tok hun også hjem prisen for årets elektriker under lørdagens kåring.

Det var en stolt vinner som tok imot hovedprisen av Erna Solberg på Gamle Logen i Oslo lørdag kveld.

– Det er helt surrealistisk. Jeg tror ikke det kommer til å gå helt opp for meg før kanskje neste uke, sier en overrasket og glad vinner, via en pressemelding.

– Lea har levert svært bra på alle juryens kriterier. Hun har gode holdninger til kunder, er opptatt av mangfold i bransjen, hun er svært dyktig faglig. Hun har også fått tusenvis av stemmer og nominasjoner, engasjerer seg i eget nærmiljø, i tillegg til å fremme håndverksfagene på en positiv og fin måte, sier juryformann og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, i meldingen.

Årets kåring var den syvende i rekken og engasjementet har vært stort, også i år.

– I år har det kommet inn hele 3.819 nominasjoner, noe som er det høyeste antall noensinne. I tillegg har det kommet inn 270.000 stemmer, noe som er det nest høyeste man har sett i Norges Hyggeligste Håndverkers historie, heter det videre i meldingen.

– For å møte et nasjonalt behov for nesten 100.000 flere fagarbeidere i 2030, så må vi gjøre mange tiltak. Et av dem er prosjektet Norges Hyggeligste Håndverker, som gjennom positiv historiefortelling og flotte rollemodeller bidrar til å inspirere ungdom til å bli fremtidens fagarbeidere, sier Erna Solberg i meldingen.

Foto: Norges Hyggeligste Håndverker
Foto: Norges Hyggeligste Håndverker