Rektor Kjell Ove Hauge ved Kuben yrkesarena og kunnskapsminister Tonje Brenna. Foto: Kuben vgs/Runar StoreideFoto: Kuben vgs/Runar StoreideFoto: Kuben vgs/Runar StoreideFoto: Kuben vgs/Runar StoreideFoto: Kuben vgs/Runar Storeide

Kuben yrkesarena med tiårsjubileum

Kuben yrkesarena i Oslo kunne nylig feire tiårsjubileum med gatefest i Kabelgata.

Kunnskapsminister Tonje Brenna åpnet festen før Kuben-alumni, nå upcoming artist, Adama Janlo leverte sin konsertpremiære av Kuben låten «You Got This». Låten er kommet til gjennom et samarbeid mellom Kuben, Den kulturelle skolesekken og Adama og hennes produsenter. Utover dagen inntok flere artister de to scenene i gata, som blant annet Nimad, Bargee, Turab, D4NC3 og Natnael.

– Regnet la en liten demper på oppmøtet til gatefesten, men ikke humøret og stemningen til de som var til stede. Alle aktørene i Kabelgata og flere av naboene i Økern-Ulven-området var til stede og bidro til gatefesten. NAV Hjelpemiddelsentralen stilte en rekke av sine alternative sykler til rådighet for deltakerne. Der var det mye aktivitet, sier rektor Kjell Ove Hauge ved Kuben yrkesarena.

Kubens elevråd presenterte skolens Gambiaprosjekt og samlet inn penger til ny sløydsal for partnerskolen Kerewan videregående skole.

– Kuben yrkesarena har gjennom ti år markert seg som en sentral aktør innen yrkesfaglig opplæring og høyere yrkesfaglig utdanning i Oslo. En storstilt gatefest for elever, ansatte og naboer ble en flott feiring i Kubens ånd, mener Hauge.