Ill. Ark-Net ASIll. Ark-Net ASIll. Ark-Net AS

Kruse Smith og Christiansholm Eiendom bygger kvartal 72 i Kristiansand

Kruse Smith og Christiansholm Eiendom skal nå bygge ut et nytt leilighets- og kontorbygg i Kristiansand.

- I en 50/50 deling med Christiansholm Eiendom har Kruse Smith utviklet Baneheia Park til å bli et moderne og godt beliggende kontor- og leilighetsområde tett på Kristiansand sentrum og naturen, heter det i en pressemelding. Første byggetrinn starter opp i disse dager og blir et rent kontorbygg med plass til 160 arbeidsplasser.

Av 5.000 kvadratmeter er det signert leieavtaler for 4.000 per nå. Største leietaker er Multiconsult som flytter inn med 65 ansatte. Beliggenhet og miljøsertifisering var vesentlig deres valg om å flytte inn i lokalene. De andre store leietakerne som har inngått leieavtale er BDO og Advokatfirmaet Tofte.

- Vi treffer markedet fordi bygget er nytt, lokalene kan tilpasses, prosjektet er bærekraftig og ligger i sentrum, mener eiendomsutvikler Tor Olav Holen fra Kruse Smith Eiendom.

Baneheia Park bygges med BREEAM-NOR klassifisering. Kun et bygg i Vest-Agder er tidligere bygget med denne standarden. Det ble også levert av Kruse Smith.

- Vi har bygget opp en solid miljøkompetanse i Kruse Smith, og vi har flere medarbeidere som er BREEAM-NOR akkrediterte. For oss som entreprenør er det ekstra gledelig å vite at vi bygger et bygg med et godt miljøregnskap, sier Jon Syrtveit, regiondirektør for Kruse Smith Entreprenør i Kristiansand.

Bygget skal stå ferdig i løpet av Q4 2020. Kontraktsverdien er på 100 millioner kroner Oppstart for neste byggetrinn er ennå ikke avklart.