Slik skal den nye transformatorstasjonen på Hjelmeland bli. Illustrasjon: Lyse Elnett.
Slik skal den nye transformatorstasjonen på Hjelmeland bli. Illustrasjon: Lyse Elnett.

Kruse Smith fikk trafo-kontrakt

Kruse Smith er tildelt kontrakt for totalentreprise for bygg og grunnarbeid fra Lyse Elnett når de nå skal oppgradere strømnettet i Ryfylke.

Byggingen inkluderer oppgradering av transformatorstasjonen på Dalen og ny stasjon på Veland og Hjelmeland, skriver entreprenøren i en pressemelding.

- Kontrakten gir oss mulighet til å bruke vår kompetanse og kunnskap til å påvirke valg av løsninger for gjennomføringen til beste for Lyse Elnett, lokalsamfunn og lokalt næringsliv, sier Finn Erik Espegren, avdelingsleder prosjektgjennomføring konstruksjon i Kruse Smith i meldingen.

Den nye 132 kV-linjen vil gå fra Dalen ved Jørpeland i Strand kommune, via Veland til Hjelmeland kommune.

- Det er gledelig at vi har signert kontrakter og raskt kommer i gang slik at vi kan holde framdriftsplanen og levere strøm til bedrifter som venter på mer kapasitet. Målet er at nye transformatorstasjoner og den nye kraftlinjen kan settes i drift tidlig i 2024, sier Evy Thorbjørnsen, direktør prosjektstyring i Lyse Elnett.

Siemens Energy bidrar til prosjektet med elektromekanisk utrustning av stasjonene. Dette er første avrop på en ny rammeavtale mellom Lyse Elnett og Siemens Energy.

Mens LinjePartner er tildelt totalentreprise for bygging av ny 132-kV høyspentlinje fra Dalen via Veland til Hjelmeland.

De samlede investeringene i prosjektet utgjør en halv milliard kroner, står det i meldingen.