Knarvik kirke. Foto: Hundven-Clements Photography

Knarvik Kyrkje fikk internasjonal pris

Kåret til "folkets favoritt" i internasjonal konkurranse.

Reiulf Ramstad Arkitekter mottar for andre gang pris i Architizer-nettstedes prestisjefylte kåring blant verdens beste arkitektur og design.

Den nye kirken i Knarvik i Lindås kommune i Hordaland som ble innviet i desember 2014, har gått helt til topps i kategorien for religiøse bygg og monumenter. Prisutdelingen finner sted på festgalla i New York i midten av mai, der kontoret mottar publikumsprisen for flest stemmer.

Knarvik Kyrkje har tidligere blitt nominert til EU-prisen for arkitektur, Mies van der Rohe Award 2015, og mottatt stor interesse blant arkitekturmagasiner og -nettsteder over hele verden. Da den ble nominert til A+ Awards i mars var gleden stor over muligheten for internasjonal annerkjennelse.

Bak prisen står Architizer, verdens største og raskest voksende nettsted for arkitektur, som i år deler den ut for tredje gang. Prosjekter fra over 100 land blir nominert innen over 60 kategorier, der fem prosjekter blir valgt som finalister.

En jury bestående av flere enn 300 arkitekter, kulturpersonligheter og næringslivsledere velger vinnerne av juryprisen, mens publikum får kåre sine egne favoritter i hver kategori.

Kontoret vant i 2013 både jury- og publikumsprisen i to ulike kategorier for Turistveg-prosjektet på Trollstigen. Prisen for Knarvik kirke føyer seg inn i rekken av prosjekter som kontoret har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for, senest Houens fonds diplom for Trollstigen.