Kald start på vinterferien

Oppholdsvær, men kaldt. Slik blir starten på vinterferien i Sør-Norge. Skal du ha godt vær? Dra nord for Finse, er rådet fra meteorologen.

– Det kan bli en veldig fin start på vinterferien. Kaldt, men mye fint vær ventes over store deler av Sør-Norge. Men så blir det noe mer skyet i starten av neste uke for deler av Sør-Norge. Det vil si Østlandet, Sørlandet og Telemark. På Vestlandet og i Trøndelag vil det fortsette med mye pent vær. For folk som reiser til fjellet i vinterferien, er det særlig nord for Finse muligheten er størst for å oppleve mye bra vær.

Sør for Finse vil det nok ligge en del skyer. – Men også her blir det helt greit utover uka, det er bare det at du må tåle en del skyer, sier vakthavende meteorolog, Kristen Gislefoss, ved Meteorologisk institutt, til NTB.

Til Vestlandet

De solhungrige bør dra til Vestlandet eller Trøndelag, mener Gislefoss. I Nord-Norge kommer vinterferien senere enn i sør. Det kan være like greit. Helgeværet blir alt overveiende bra i den nordlige landsdelen. Kulda som har preget uka som gikk, vil gi seg. Tromsø kan vente opp mot 2-3 kuldegrader lørdag etter en kald uke.

– Men ut i neste uke drar det seg til med lavtrykk etter hvert. Tirsdag skyer det til med nedbør over store deler av Nord-Norge. Fram mot onsdag er det mulighet for storm fra sørvest, sier Gislefoss.

Helgeværet blir bedre for de aller fleste. Snøen som har kommet på sør- og Østlandet, skal gi seg i løpet av fredag.

– Det blir opphold og en god del pent vær i helgen. Det gjelder også Vestlandet og Trøndelag, lover meteorologen.

Gode forhold

Uansett hvor alpinfolket velger å dra i helgen, kan de forvente gode forhold. Skianleggene rapporterer om gode snødybder i nær sagt alle bakker, fra 20 centimeter i Middagsåsen, 30 på Kirkerud til ekstreme 400 centimeter på Stryn. Hele 70 av de 78 anleggene som omfattes av skiinfos rapporter, har mer enn en halvmeter snø i sine anlegg. De beste pudderforholdene finner du på Hallbjørnsekken, Kvitfjell og Sjusjøen som torsdag sendte ut «pudderlarm» om 20 centimeter løssnø.