Kraftig røykutvikling fra en brann i et kjøretøy førte til full evakuering av et tunnelsystem på Follobanen natt til fredag. En person ble kjørt til legevakt, men vedkommende ble ikke alvorlig skade. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Jobber med TBM-oppstart etter tunnelbrannen på Follobanen

Follobaneprosjektet og entreprenøren forbereder oppstart av tunnelboringen etter brannen i Follobanens anlegg.

– Alle sikkerhetsforhold blir vurdert før produksjonen starter opp igjen, trolig om kort tid, skriver Bane NOR i en melding mandag.

Det var natt til fredag 8. juni det ble varslet om brann i et kjøretøy i en av de to nordgående tunnelene mellom Oslo og Ski.

Redningsetatene var raskt på plass ved Follobaneprosjektets riggområde på Åsland. 77 personer ble raskt evakuert ut av tunnelanlegget. Alle ble evakuert i løpet av en time og er fulgt godt opp etterpå.

Brannen ble meldt til brannvesenet like etter 2.30 natt til fredag. Brann, helse og politi rykket ut. Brannen ble slukket i 1130-tiden. Ingen ble skadet.

– Det er viktigst for oss og entreprenøren at ingen personer ble skadet i hendelsen, sier prosjektleder for delprosjekt TBM i Follobaneprosjektet, Anne Kathrine Kalager i meldingen.

Hun presiserer at de som arbeider med Follobaneprosjektet er forberedt på og har trent på slike hendelser.

Spesialkjøretøyet som brant sto tre kilometer inne i tunnelen. Ifølge brannvesenet brant det i motorrommet og i dekkene til kjøretøyet, hvilket førte spesielt kraftig røykutvikling.