Eivind Olsen med Jackon Thermomur 350HD. Foto: Jackon

Jackon med nok en ny Thermomur

Jackon lanserer Thermomur 350HD, en ny serie spesielt utviklet for vegger under terreng med høyere tilbakefylling.

Eivind Olsen er leder for produktutvikling hos isolasjonseksperten Jackon AS. Han forteller at Jackon samarbeider tett med den profesjonelle brukeren og i tråd med endringer i byggeforskriftene når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes.

- Jackon har gjennom mange år produsert Thermomur i ulike serier. I fjor økte antallet til seks, og nå teller vi syv – alle tilpasset sitt bruksområde og ulike tekniske byggeforskrifter. Alle de syv Thermomur-seriene kan kombineres sømløst med hverandre og med Jackon Ringmur. Den nye serien er en forsterkning av byggesystemet og har fullt sortiment som inkluderer f.eks. utvendig og innvendige hjørner, toppblokk og halvblokk, samt radonblokker, sier han i en pressemelding.

Med lanseringen Thermomur 350HD ligger Jackon igjen i forkant av utviklingen. Med 200 mm homogen betongkjerne, tillater den høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger - derav navnet “Heavy Duty”. Med 150 mm isolasjon er konstruksjonen godkjent som «minimumsvegg», men oppnår U-verdi på 0,18 ved 2 meter tilbakefylling.

- Den brede, massive betongkjernen på 200 mm tåler både høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger. Samtidig sørger den også for at lydegenskapene er betraktelig forbedret, sier utviklingssjefen.

– Den brede betongkjernen tillater god overdekning av armeringen og dermed bedre egenskaper mot korrosjon. Thermomur 350HD kan også benyttes som “kroneblokk” på Thermomur 350 og Thermomur 350 Super dersom man trenger bred betongflate ved skjøting av hulldekker, legger han til.