Kontorbygget i Universitetsgata 7-9 blir et fremtidsrettet kontorbygg . Illustrasjon: Cubo arkitekter

IT-selskapet SAP flytter til Entras nybygg på Tullin

SAP Norge har inngått avtale om å leie cirka 1.700 kvadratmeter i Entras nye kontorbygg i Universitetsgata 7–9 på Tullin i Oslo sentrum.

Avtalen har en varighet på sju år med innflytting i første kvartal 2022, skriver Entra i en pressemelding.

Universitetsgata 7-9 er et nybygg som skal stå ferdig mot slutten av året. SAP Norge leier hele 10. etasje, og utleiegraden for eiendommen er nå oppe i 93 prosent, melder byggherren.

— Med denne flyttingen kommer vi enda tettere på våre mange kunder, partnere og de store økosystemene. Videre ser vi frem til å kunne tilby våre medarbeidere en ny og moderne arbeidsplass, tett på byens puls i sentrum av Oslo. sier Stefano Holguin, administrerende direktør i SAP Norge i meldingen.

— Vi i SAP Norge har lagt ekstra vekt på bærekraft i vårt valg av kontorlokaler. Lavt energiforbruk er sentralt i SAPs bygninger og datasentre globalt, og SAP har etablert kriterier for investeringer med bruk av grønne data, sier Astrid Thommesen Sæbø, CFO SAP Norge.

— Det er gledelig at SAP Norge velger seg Universitetsgata 7-9 på Tullin som sitt hovedkontor i Norge, og vi tror de vil passe godt inn i det som vil bli et innovativt og teknologisk knutepunkt i Oslo sentrum. Vi ser frem til å ønske de velkommen inn i toppetasjen av helt nye og eksklusive lokaler, og vi er sikre på at SAP Norge vil finne seg godt til rette, sier direktør for marked og eiendomsutvikling Tore Bakken i Entra i meldingen.

Entra melder at kontorbygget i Universitetsgata 7-9 blir et fremtidsrettet kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet og skal inneha høye miljøambisjoner. Bygget planlegges å tilfredsstille miljøsertifisering Breeam-NOR Excellent og energiklasse A.