Dan Friberg og Joakim Lindquist.

Infobric-konsernet kjøper TelliQ AB

Infobric kjøper opp et av Sveriges største telematikkselskap, TelliQ AB, som blir gruppens Fleet-selskap.

– Ved å tilføye TelliQs produktportefølje, sterke kunderelasjoner og lange erfaring med teknologiutvikling til den sterke posisjonen som Infobric har bygget opp de siste 15 årene, har vi skapt en fantastisk plattform for å kunne skalere opp og nå ut bredt med digitaliseringsmuligheter til bygge-, transport- og andre kjøretøyintensive bransjer, forteller Dan Friberg, administrerende direktør for Infobric-konsernet i en pressemelding.

TelliQ AB jobber innen digitale kjøretøysystemer med over 80.000 tilkoblede enheter. Selskapet utvikler og leverer tjenester til bedrifter hvor kjøretøy, maskiner og anlegg utgjør en viktig del av virksomheten. De nådde i 2019 en omsetning på 105 millioner svenske kroner. De tre siste årene har selskapet hatt en årlig vekst på cirka 30 prosent.

– Det er kjempespennende å bli en del av Infobric-konsernet, hvor de tilbyr digitale løsninger som forenkler hverdagen for bedrifter, akkurat som oss. Med Infobrics store kundebase innen byggesektoren, gir det oss muligheten til å jobbe sammen for å skape ytterligere vekst med unike løsninger mot markedet, sier Joakim Lindquist, administrerende direktør i TelliQ AB.

Infobric kjøper 100 prosent av aksjene i TelliQ AB, og gjennomfører dermed det hittil største oppkjøpet i selskapets historie. Kjøpet gjennomføres i januar 2020, og majoriteten av selskapets nåværende eiere gjeninvesterer i konsernet. Den rullerende årsomsetningen for konsernet stiger etter oppkjøpet av TelliQ til drøyt 300 millioner svenske kroner, med 200 medarbeidere i fem land.

Majoritetseieren av konsernet er Summa Equity, et privatkapitalselskap.