Det brøt ut brann i Bjerkreimshallen i Bjerkreim kommune sør for Stavanger fredag morgen. Politiet vet ikke om det var folk i bygget da brannen startet. Foto: Kjetil Haven / NTB scanpix

Idrettshall totalskadd i brann i Bjerkreim i Sør-Rogaland

Bjerkreimshallen i Bjerkreim kommune sør for Stavanger er nærmest nedbrent. Politiet vet ikke om det var folk i bygget da brannen startet fredag morgen.

– Innsatsleder melder at det er uvisst om vært er eller har vært folk i hallen da brannen startet. Videre beskriver innsatsleder idrettshallen som nesten nedbrent. Ut fra meldingene så gikk dette fort, opplyser operasjonsleder Egil Karlsen i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Politiet meldte om fyll fyr i taket i 8.30-tiden fredag morgen, og bygningen var allerede da nesten nedbrent. Nødetatene jobber nå intenst for å avklare om noen kan være inne i bygningen.

– Nødetatene og brannvesenets oppgave er å slukke brann og redde liv. Når brannmannskapene har mulighet til det, vil de gå inn. Men dette har med sikkerhet å gjøre: de kan ikke gå inn i hallen når det er fare for at ting kan rase ned. Når brannen er slukket og de har mulighet til det, vil de gå inn og gjøre søk, sier Karlsen.

Samtidig med at hallen var i ferd med å brenne ned, ble det jobbet med å tømme et arkivsom tilhører kommunen i underetasjen.

– Det jobbes med å tømme arkivet i underetasjen. Der var et brannskille støpt inn i taket opp mot hallen, sier operasjonslederen.