Hotelldirektør tilstår å ha tent på Selje hotell

Direktøren ved Selje hotell har tilstått at han tente på sitt eget hotell som brant ned til grunnen i november i fjor.

Mannen tilsto for noen uker siden at han kjørte ens ærend fra Stockholm, der han bor, for å sette fyr på hotellet. Han er nå varetektsfengslet i nye 14 dager, sier hans forsvarer, advokat Per Kjetil Stautland, ifølge NRK

Politiet konkluderte fra begynnelsen av med at hotellet var påtent siden det ble funnet flere bensinkanner like ved, og tre brødre, blant dem direktøren, ble kort tid etter siktet og varetektsfengslet.

Den svenske familien overtok hotellet i januar 2014, men etter kort tid fikk hotellet økonomiske vansker. I ettertid er det kommet fram at hotellet hadde en gjeld på 16 millioner kroner, men at det var fullforsikret.

– Det er en lettelse å få vite at han har tilstått. Da har vi iallfall kommet et godt stykke lenger i etterforskningen, sier tidligere eier av hotellet, Gerd Kjellaug Berge, som måtte se sitt livsverk gå opp i flammer.

Vitner fortalte at de ikke hadde hørt brannalarmen da det brant, og branndører i begge ender av romfløyen sto ifølge NRK åpne slik at brannen kunne spre seg til resepsjonen.