Holmenkollbakken på VM-frimerker

Tradisjonen tro lanserer posten VM-frimerker. Denne gangen er det Holmenkollbakken og Marit Bjørgen som får lim på ryggen.

– Det blir vanskelig å sende fra seg brev når man setter så fine bilder på konvolutten, sier Ski-VMs sportssjef, Lasse Ottesen.

Ottesen, som kan skryte av både verdensrekord og OL-sølv, er strålende fornøyd med motivene på årets to VM-frimerker.

Nasjonalanlegget i hovedstaden har en sentral plass på begge frimerkene. Det ene frimerket har et spektakulært motiv i Holmenkollbakken, det andre viser Marit Bjørgen i tet foran hoppbakken under prøve-VM i fjor.

Annerledes

– Det har ikke vært lett å finne de riktige motivene, sier frimerkesjef for Posten, Halvor Fasting. Til slutt falt valget på motiverte som er fotografert av Nils Petter Dale og Robert S. Eik.

Sportssjef Ottesen sier han synes det er veldig spennende med et annerledes bilde av Holmenkollbakken. Samtidig er langrennssporten representert ved ett av Norges fremste gullhåp, Marit Bjørgen, sier han.

Marit Bjørgen sier det er en ære å få komme på VM-frimerket.

– I tillegg er jeg stolt over å være norsk utøver og kunne representere et slikt moderne anlegg, sier skidronningen.

Også Kristin Størmer Steira har sneket seg med på merket, ved å ligge i rygg på Marit Bjørgen.

Lite opplag

Frimerkene kommer i et lite opplag til frimerker å være. Merket med motiv av hoppbakken (med en valør på 9 kroner) kommer i 500.000 eksemplarer. Frimerket med Bjørgen (12 kroner) kommer i 600.000 eksemplarer.

– Vi tror det blir populære frimerker som raskt selges ut, sier Postens frimerkesjef.

Om årets VM i Oslo blir noe å «skrive hjem om» gjenstår å se. Men hvis du gjør det, kan du nå feste Marit Bjørgen på konvolutten.

Ski-VM i Oslo arrangeres fra 23. februar til 6. mars. (©NTB)