Illustrasjonsfoto

HMS på dagsorden – to dager på rad

28. og 29. oktober møtes byggherrer, myndigheter, ansatte, arbeidsgivere og ledere fra bygg- og anleggsnæringen for å diskutere og lære hvordan næring og myndigheter kan legge til rette for enda sikrere bygg- og anleggsprosjekter. 

- Her går en hel næring sammen med myndighetene for å skape trygge, effektive og gode bygg- og anleggsprosjekter, sier avdelingsleder for HMS i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA), Lene Jønsson.

Hun forteller at det fortsatt er mulig å melde seg på konferansen, som finner sted på Clarion Hotel & Congress, Oslo Airport Gardermoen.

Programkomiteen har satt sammen et rikholdig, men fokusert program som både gjør opp status på viktige initiativ som HMS-charteret og samtidig gir konferansedeltakerne mer kunnskap om praktisk HMS – både for ansatte og ledere.

- HMS-konferansen er en viktig arena for bygge- og anleggsbransjen for å diskutere tidsaktuelle HMS-problemstillinger, og ikke minst dele viktige erfaringer og læring på tvers av bransjen, sier Marie Halvorsen fra seksjon for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) i Jernbaneverket.

Halvorsen har vært medlem av programkomiteen for HMS-konferansen.

Stig Magnar Løvås er regiondirektør i Arbeidstilsynet Midt-Norge, og har også vært med i planleggingen av årets konferanse.

- Som prosjektansvarlig for Arbeidstilsynets satsing overfor bygge- og anleggsnæringen er HMS-konferansen en nyttig møteplass med mange som jobber i ulike posisjoner i bransjen til daglig og det er gjennomgående interessante innlegg om tema som er viktige for bransjen.

HMS-konferansen åpnes onsdag 28. oktober kl 10.00 av administrerende direktør Kari Sandberg i EBA. Hun overlater stafettpinnen til adm. direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg, som skal gjøre opp status for HMS-charteret.