Peab har utviklet og skal bygge 127 moderne leiligheter rett ved sjøkanten i Borgundfjordveien 70 i Ålesund. Illustrasjon: RS Designstudio / AT arkitektur
Peab har utviklet og skal bygge 127 moderne leiligheter rett ved sjøkanten i Borgundfjordveien 70 i Ålesund. Illustrasjon: RS Designstudio / AT arkitektur

Her vil Peab bygge 127 leiligheter i Ålesund - første byggetrinn i gang

Peab har utviklet og skal bygge 127 leiligheter rett ved sjøkanten i Ålesund. Grunnarbeidene for første byggetrinn med 57 leiligheter startet i desember.

Det er litt over tre år siden  Peab Eiendomsutvikling kjpte Borgundfjordveien 70 like ved Moa i Ålesund. Eiendommen har tidligere vært bebygget med Erik Foss & Sønner notbøteri. Det nedslitte notbøteriet er nå revet, og grunnarbeidene på tomta er i gang.

– Vi planlegger å bygge totalt 127 leiligheter fordelt på tre byggetrinn. Plasseringen rett ved sjøen er helt unik, og eiendommen vil bli opparbeidet med fine og varierte fellesområder. I første byggetrinn har vi så langt solgt 19 av 57 leiligheter, og nå har vi satt i gang byggeprosessen, sier prosjektleder Anne Kolstad Frøyseth i Peab Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Totalentreprenør er Peab K. Nordang, som har vært involvert i Peab Eiendomsutviklings arbeid med å utvikle prosjektet. Arkitekt er AT arkitektur.

– For oss som entreprenør er det verdifullt å være involvert i utviklingsprosessen. Vårt felles mål har vært å utvikle gode boliger for boligkjøperne, samtidig som vi planlegger for en optimal fremdrift i byggeprosjektet, sier distriktssjef Ola Molnes Blindheim i Peab K. Nordang i meldingen.

– Våre egne fagarbeidere har bygget flere tilsvarende prosjekter tidligere, så vi er godt rigget og motiverte for gjennomføringen.

Leilighetene i første byggetrinn varierer fra ett-roms til fireroms med størrelse fra 36 til 92 kvadratmeter. Det vil bli bygget en felles parkeringskjeller for byggetrinn 1 og byggetrinn 2.