Årets leilighetsprosjekt er Bakke AS og SPG med prosjektet Bruket Brygge i Fredrikstad kommune. Foto: Boligprodusentene/Johnny SyversenÅrets småhusprosjekt er Nordbolig med prosjektet Gartnervegen i Stange kommune. Foto: Boligprodusentene/Johnny SyversenÅrets småhusprosjekt er Nordbolig med prosjektet Gartnervegen i Stange kommune. Foto: Boligprodusentene/Johnny SyversenÅrets hytteprosjekt er BoligPartner med "V1 på Aust-Torpa" i Nordre Land kommune. Foto: Boligprodusentene/Johnny SyversenÅrets hytteprosjekt er BoligPartner med "V1 på Aust-Torpa" i Nordre Land kommune. Foto: Boligprodusentene/Johnny Syversen

Her er vinnerne av Årets Boligprosjekt 2021

Årets leilighetsprosjekt ble Bakke Leiligheter og SPG med prosjektet Bruket Brygge i Fredrikstad, Årets småhusprosjekt ble Nordbolig med prosjektet Gartnervegen i Stange kommune mens BoligPartner med "V1 på Aust-Torpa" i Nordre Land kommune stakk av med prisen Årets hytteprosjekt.

Prisene i konkurransen Årets Boligprosjekt ble delt ut under festmiddagen på Boligkonferansen onsdag kveld.

Årets leilighetsbygg
Årets leilighetsprosjekt er Bakke Leiligheter og SPG med prosjektet Bruket Brygge i Fredrikstad kommune. Prosjektet omfatter 150 leiligheter fordelt på ni bygningskropper. Prosjektet ligger på tomta til gamle Gressvik Bruk, med utsikt over til Fredrikstad. Utearealene er utviklet med gangveier, plasser og bryggepromenade.

Årets småhusprosjekt
Årets småhusprosjekt er Nordbolig med prosjektet Gartnervegen i Stange kommune. Prosjektet ligger med nærhet til Hamar og det var krav om høy utnyttelse. Prosjektet omfatter 11 rekkehus, to firemannsboliger og to seksmannsboliger. Det er etablert et sentralt tun skjermet for biltrafikk, og utarbeidet en egen formingsveileder for området.

Årets hytteprosjekt
Årets hytteprosjekt er BoligPartner med "V1 på Aust-Torpa" i Nordre Land kommune. Hyttekonseptet V er en kompakt hytte med lite fotavtrykk. Stor takhøyde i stua og store vindusflater gir en lys og luftig følelse.

Hytta er kledd i malmfuru og forsøker å kombinere det tradisjonelle med det moderne. De kileformete innhukene på langsidene symboliserer øksehugg inn til kjerneveden i en trestamme.