<p>GULL: Vinner av Uteromsprisen i tre 2016 er Øystein Perskaas. Ifølge fagjuryen har han og familien skapt et uterom av de sjeldne på småbruket i Telemark. De har tenkt ulike soner til ulik bruk og tilpasset elementene til huset fra 1900-tallet ved at de har benyttet samme kledning på levegger og utestue.</p>FINALIST 8 (ETTER): Småbruk med et uterom av de sjeldne.Vinner Uteromsprisen 2016 er Øystein Perskaas. Familien har tenkt ulike soner til ulik bruk og tilpasset elementene til huset fra 1900-tallet ved at de har benyttet samme kledning på levegger og utestue.Vinner Uteromsprisen 2016 er Øystein Perskaas. Familien har tenkt ulike soner til ulik bruk og tilpasset elementene til huset fra 1900-tallet ved at de har benyttet samme kledning på levegger og utestue.Vinner Uteromsprisen 2016 er Øystein Perskaas. Familien har tenkt ulike soner til ulik bruk og tilpasset elementene til huset fra 1900-tallet ved at de har benyttet samme kledning på levegger og utestue.Vinner Uteromsprisen 2016 er Øystein Perskaas. Familien har tenkt ulike soner til ulik bruk og tilpasset elementene til huset fra 1900-tallet ved at de har benyttet samme kledning på levegger og utestue.

Her er vinneren av uteromsprisen i tre

Det gjennomførte uterommet til familien Perskaas i Telemark vant årets Uteromspris og 50.000 kroner.

På småbruket i Telemark har Øystein Perskaas og familien forvandlet en skråning med plen og grus til et allsidig uterom med svømmebasseng, stor terrasse og utestue.

Les mer om prosjektet her:
Småbruk med et uterom av de sjeldne

I kamp med åtte andre finalister har familien hentet hjem seieren og 50.000 kroner i Bergene Holms årlige konkurranse om å lage det mest inspirerende uterommet i tre. Det var en veldig overrasket og glad vinner som kunne ta imot beskjeden fra kommunikasjonsdirektør Tone Bente Bergene Holm tirsdag 2. mai.

– Nå fikk jeg faktisk gåsehud. Det er utrolig hyggelig å vinne. Vi har jobbet i 16 år med huset og sluttet å telle arbeidstimer for lenge siden, sier Øystein Perskaas.

Det var tett mellom vinnerprosjektet og sølvplassen. På andreplass kom nemlig nok et imponerende uterom med basseng og utestue. Uterommet til Stian Moy Holmesland med familie ble kåret til årets publikumsfavoritt, men endte 30 stemmer bak vinneren.

SØLV: Andreplassen gikk til Stian Moy Holmesland, som gjorde om en steinlagt parkeringsplass til en oase med basseng og terrasse.

Fagjuryen sin favoritt endte på sterk 3. plass. Det solide arbeidet i det transformerte uterommet til familien Lund gjorde at dette prosjektet høstet flesteparten av fagjuryens poeng.

BRONSE: Tredjeplassen gikk til Else Lund (finalist 2), som totalforvandlet uterommet med betong og tre.

Hakk i hæl fulgte den sjarmerende utestuen til Thormod Hansen og pergolaen til Marte Næss og Ole André Sivertsen. Begge er frodige og flotte prosjekter med masse grønt i kombinasjon med treverk.

Alle finalistene fikk godt med stemmer fra publikum og du kan se alle ni her.

De ni finalistene er valgt ut av en fagjury og stemmene fra juryen ble lagt til de over 1000 innkomne stemmene fra publikum. Fagjuryen består av:
- Tone Bente Bergene Holm, kommunikasjonsdirektør i Bergene Holm (juryleder)
- Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet
- Tone Strand Molle, konsulent og forretningsutvikler for Byggevarehandelen
- Ingar Vedel, arkitekt i PV Arkitekter
- Asgeir Borgemoen, «Sjefen over alle sjefer» og beskytter av Barnas Trepris
- Dagny Thurmann-Moe, fargeekspert og interiørkonsulent

Flere tenker på været
Fagjuryen har sett en tydelig utvikling i løpet av de årene den har jobbet med Uteromsprisen.

–Forskjellen fra å bedømme denne kategorien i dag, sammenlignet med for fem år siden, er at det virker som det bygges flere takoverbygg og utestuer. Flere tenker nå ulike soner til ulik bruk i hagen. Det ser også ut som om flere tenker mer over både tomt og værforhold, kommenterer juryen.

Les også:
Stem på årets mest inspirerende uterom i tre