Yonas Tekle Tesfay (til venstre) og Musa Yusuf Lubindu er to av lærlingene som får testet og utviklet ferdighetene på Stronghytta. Foto: Malermester Buer DrammenFoto: Malermester Buer DrammenFoto: Malermester Buer DrammenFoto: Malermester Buer DrammenFoto: Malermester Buer DrammenFoto: Malermester Buer Drammen

Her beiser Malermester Buer på dugnad slik at lærlingene får prøvd nye teknikker

På den nye hytta til Strong IL i Lier i Viken jobber blant annet en arbeidsleder sammen med fire malerlærlinger med å beise innsiden av massivtrebygget. Idrettslaget får gratis beising, og lærlingene hos malermesteren får prøvd seg med ekstra ansvar og nye oppgaver.

– Vi har et ønske om å gi noe tilbake til byen vi bor i, en gang i året, og da bruker vi lærlingene våre til noe som kan være spennende for dem å lære. Stronghytta er massivtre tvers gjennom, og den må beises. Dette gir unik opplæring i både vasking, sliping og beising. Flere av lærlingene har aldri vært borti den typen slipemaskiner som brukes her, forteller daglig leder Ingar Aasen i Malermester Buer Drammen AS.

Drammens Tidene var først ute med å omtale malerlærlingene i prosjektet denne uken.

Den Drammen-baserte malermesterbedriften har totalt 93 ansatte. Ni av dem er lærlinger.

På Stronghytta rulleres lærlingene innom prosjektet slik at alle som mangler erfaring med denne typen jobb, skal få det.

– Responsen fra lærlingene har vært kjempegod. Her opplever de noe nytt og spennende, og de synes det er kjempemorsomt å være med på dette. Når du beiser, ser du umiddelbart resultatene, og det er gøy å se hvor fint det blir. Men du må gjøre det riktig første gangen. Med denne typen beis får du bare ett forsøk, sier Aasen.

Taket på den gamle Stronghytta raste sammen i 2018, og idrettslaget har fått bygget helt ny hytte på tomten.