Hellvik Gruppen kjøper Aalgaard Bygg. Fra venstre Tore Vassvik, økonomisjef i Hellvik Gruppen AS, Svein Olav Aalgaard, daglig leder Aalgaard Bygg AS og Thor-Inge Thrana, adm. dir. i Hellvik Gruppen AS. Foto: Hellvik Gruppen

Hellvik Gruppen kjøper Aalgaard Bygg: - Stor tro på boligmarkedet i Rogaland

Hellvik Gruppen styrker satsingen i Rogaland med oppkjøpet av Aalgaard Bygg.

Til tross for pandemi og utfordrende tider i byggenæringen, har både Hellvik Gruppen AS og Aalgaard Bygg AS fortsatt stor tro på boligmarkedet i Rogaland.

- Derfor satser Hellvik Gruppen videre, og kjøper alle aksjene i Aalgaard Bygg, skriver Hellvik Gruppen i en pressemelding.

Bygg- og anleggsentreprenøren Hellvik Gruppen har hovedkontor på Hellvik i Eigersund kommune, og eier Hellvik Hus-kjeden. I 2019 hadde konsernet en omsetning på 900 millioner kroner.

Med oppkjøpet utvider selskapet, som fra før har avdelinger i Stavanger, på Bryne og på Hellvik sitt lokale nedslagsfelt i regionen til blant annet Gjesdal og Sirdal.

- Det er ikke hver dag det skjer oppkjøp i denne bransjen, spesielt ikke i tider som dette. Men vi er et konsern som satser videre med en klar ambisjon om strategisk vekst. Dette oppkjøpet styrker markedsandelen vår i Rogaland, og vi øker tilstedeværelsen vår i områder hvor vi ikke har vært sterkt nok til stede fram til nå, sier administrerende direktør Thor-Inge Thrana i Hellvik Gruppen i en pressemelding.

Aalgaard Bygg er lokalisert på Ålgård, og har åtte ansatte. Selskapet utvikler og bygger hus og fritidsboliger på Nord-Jæren og i Sirdal, med hovedtyngde i og rundt Ålgård.

De siste årene har omsetningen i Aalgaard Bygg ligget på mellom 40 og 90 millioner kroner. De pågående prosjekter inkluderer blant annet Grødem Sjø på Randaberg og Starekvæven i Sirdal, samt Kodlidalen på Ålgård.

I tillegg er planleggingen i gang av Gartneritomten på Hana, en større utbygging med leiligheter, townhouses og rekkehus sentralt i Sandnes, samt boligfeltet Midtfjell på Ålgård.

På Midtfjell er Aalgaard Bygg største aksjonær i Midtfjell Utbyggingsselskap AS som eier rettigheter til 900 fremtidige boliger på Ålgård.

- Vi i Aalgaard Bygg AS er stolte og glade over få en solid, nasjonal aktør som Hellvik Gruppen AS med på laget. Vi har gjennom flere år hatt en jevn og god vekst, og vi har nå flere store og gode prosjekter på blokka. Derfor ser vi det som en betydelig fordel å ha en så erfaren og dyktig organisasjon som Hellvik Gruppen AS i ryggen i den videre satsingen. For oss er dette en stor dag, sier daglig leder og eier Svein Olav Aalgaard.

Ifølge pressemeldingen vil Aalgaard Bygg AS gjennom eierskapet få tilgang til Hellvik Gruppens kompetanse og ressurser, men den daglige driften av Aalgaard Bygg AS vil fortette som før.

Svein Olav Aalgaard vil gjennom salget av Aalgaard Bygg AS bli aksjonær i Hellvik Gruppen AS.