Fra området Trysilhus skal bygge ut på Gystadmarka på Jessheim. Ill. Trysilhus
Fra området Trysilhus skal bygge ut på Gystadmarka på Jessheim. Ill. Trysilhus

Har besluttet byggestart på over 500 boliger

Trysilhus har besluttet å gå i gang med bygging av prosjekter som over tid vil resultere i mer enn 500 boliger.

Boligene er estimert til en verdi av rundt to milliarder kroner, heter det i en melding fra Trysilhus.

Prosjektene selskapet skal i gang med ligger på det sentrale østlandsområdet, blant annet en større utbygging på Jessheim, et stort område i Holmestrand samt på Halmstad i Rygge.

− Det er helt klart tøffere tider for boligbransjen, men vi vil prioritere å opprettholde vår aktivitet. Vi har gjort analyser av hva vi kan tåle av ferdigstilte usolgte boliger, og har tro på at vi skal komme godt ut av 2023, sier konsernleder Kjetil Jordanger i meldingen.

Selskapet overleverte cirka 340 boliger i 2022, og skal levere omtrent samme antall i 2023. Foreløpig prognose viser at omsetningen for 2022 var på cirka 1,15 milliarder kroner.

Kjetil Jordanger. Foto: Trysilhus
Kjetil Jordanger. Foto: Trysilhus

− Vi har brukt tid og ressurser på å bygge opp kapasitet og kompetanse det siste året, og har blant annet ansatt cirka 15 nye medarbeidere i administrasjonen i Drammen. Våre egne ambisjoner og en fremtidstro på markedet gjør at vi ønsker å prioritere å holde aktiviteten oppe, sier Jordanger.

− Januar var ganske bra, vi merker en økt aktivitet sammenliknet med 4. kvartal 2022. Det er en god del interesse for boligprosjektene våre, noe som viser at boligbehovet er der. Det som er annerledes fra en normalsituasjon er at det tar lengre tid før folk klarer å ta en kjøpsavgjørelse. Vi har tro på at markedet vil snu når folk har blitt mer vant til et nytt kostnads- og rentenivå, sier han videre.