Signalmøntørlærling Trym Thorsen Frøshaug er årets lærling for 2020 i Veidekke. Foto: Veidekke

Han er årets lærling i Veidekke

Trym Thorsen Frøshaug fra Eidsvoll ble torsdag kåret til årets lærling 2020 i Veidekke.

Frøshaug er lærling innen signalmontørfaget og tilknyttet Veidekkes banevirksomhet, heter det i en pressemelding fra Veidekke.

– Trym Thorsen Frøshaug utmerket seg tidlig ved å være ivrig i å lære mest mulig innen signalmontørfaget. Han er høyt respektert av fagarbeidere rundt seg, både fordi han gjør en god jobb og fordi han er en omgjengelig person. Trym er nøyaktig i sitt arbeid, meget fleksibel og flink til å samarbeide. Han har god forståelse for helse, miljø og sikkerhet og fremstår allerede som en solid fagmann med stor grad av yrkesstolthet, sier Veidekkes lærlingansvarlig Fredrikke Rønsen.

Som årets lærling fikk Frøshaug overrakt en bronsestatuett og en sjekk på 10.000 kroner. I tillegg var tømrerlærling Mattias Bergh Bangsund fra Trondheim og betonglærling Sondre Reed Aasgaard fra Bergen med helt til finalerunden, og fikk hver sin sjekk på 5.000 kroner.

– Veidekke har i mange år drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom vår lærlingeord­ning. Vi har fagansvarlige i alle våre enheter som passer på at opplæringen følger læreplaner, og instruktører som er lærlingens personlige lærer og kontaktperson på prosjektene. Lærlingene er viktige for oss fordi de er fremtidens fagarbeidere som vi er så heldige å få lære opp. Samtidig er det en viktig del av vår rolle som entreprenør å gi mange ungdommer den nødvendige praksisen til fagutdannelsen, sier Rønsen.

Veidekke har nær 300 lærlinger i Norge, Sverige og Danmark. De 195 norske lærlingene er fra følgende faggrupper: Tømrere, betongarbeidere, asfaltarbeidere, vei- og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, murere, elektrikere, anleggsmaskinførere, industrimekanikere, anleggsmaskinmekanikere, automatikere, produksjonsteknikere samt signalmontører, banemontører og energimontører.