Denne helgen går Hagemessen av stabelen på Lillestrøm. (Foto: Svanhild Blakstad)

Hagemessen: – Håper på publikumsrekord

Med over 260 utstillere og 25 000 kvadratmeter blir Hagemesen på Lillestrøm tidenes største når den åpner fredag kl 12.

Prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen . (Foto: Svanhild Blakstad)

– I fjor hadde vi 18 000 besøkende. Vi håper å slå rekorden i år og at vi når et publikumstall på 20 000, sier en optimistisk messegeneral Marit Sagen i Hagemessen til hage.no.

Hun understreker likevel at det er mye som skal klaffe hvis det skal gå i boks, ikke minst været.
– Er det for fint vær, risikerer vi at folk vil være hjemme og stelle i hagen, og er det for dårlig kan det hende mange vegrer seg for å dra ut. Vi håper på oppholdsvær og plussgrader, da blir det bra. Hageinteressen der ute er det i alle fall ikke å si noe på, sier hun.

Flere utstillere og større areal
Sagen har gode grunner til å håpe på økt publikumstall i år. Antall utstillere har økt med over femti sammenlignet med fjoråret, og messen er utvidet med én hall og 7000 ekstra kvadratmeter på grunn av den store pågangen fra utstillere.

– Vi fyller tre haller – C, D og E. Vi har en rekke utstillere som legger beslag på store arealer, som for eksempel Maxbo, Thaugland, Plantasjen, Hageland og ikke minst den store designhagen til Naml – Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører. Den alene er på 1500 kvadratmeter, sier hun.

Eldorado for terrassebyggere
For de som skal bygge ny eller oppgradere gammel terrasse, er det rekordmange utstillere innen byggevare og trelast/kompositt. – Vi har pen økning av byggevareutstillere, og dette er særdeles gledelig. Det er veldig mange ulike materialer og løsninger å velge i. Det betyr at messen blir enda mer komplett og at forbrukeren kan finne alt han trenger til hagen og uterommet her, sier Sagen.

På Hagemessen kan man få inspirasjon til hvordan man kan kombinere tre og stein i uterommet. Her er det bygget et utekjøkken med god benkeplass og nisjer til ved, samt blomsterkasse.

Foto: Svanhild Blakstad

Hun peker også på at det er mange utstillere innen betongprodukter og naturstein, og at både selvbyggerne og de som skal få andre til å gjøre jobben kan få masse ideer og inspirasjon ved å besøke de ulike standene.

Et stort utvalg av drivhus og utestuer blir å se på årets hagemesse. (Arkivfoto: Trond Joelson)

Drivhus-rush
Et annet stort segment er drivhus og hagestuer. – Nå skal «alle» dyrke selv, og det er spesielt gledelig at vi har svært mange leverandører av drivhus, hagestuer og lysthus. Årets utstillere representerer både tradisjonelle drivhus, klassiske i engelsk stil, minidrivhus, veggmonterte drivhus, hagestuer, paviljonger, terrassetak etc. Her blir det noe for enhver smak og lommebok, sier hun.

Park og lekeplass
Park og lekeplass blir i år en integrert del av Hagemessen. I tillegg til ferdig oppbygde lekeplasser vil publikum finne parkutstyrsleverandører og utstillere som ønsker å profilere sine produkter overfor profesjonelle innkjøpere. Disse utstillerne er plassert i C-hallen, i tilknytning til Naml-hagen.

Nyhet: Mattorg
Nytt av året er et mattorg, med ca 15 utstillere av lokalproduserte delikatesser. – Småskala mat er i vinden, og vi tror at vi har et publikum som vil like det. Vi har samlet mange gode produsenter, som kan tilby alt fra krydder og urter, oljer, pesto og ost – til saft og syltetøy og spekemat, sier Sagen.

Messen pågår fra fredag 15. april kl 12 og stenger stenger søndag 17. april kl 18.