Plen

vi har nettopp sådd plen, men det som kommer er slettes ikke gress,  men bare ugress og noe med hvite blomster. hva har vi gjort galt, og hva kan vi gjøre for å få den plenen vi vil ha, uten ugress? matjorden som vi bruker ble klappet med gravemaskin, ble det for hardt kanskje?

Susann

Hei Susann

Du har nok, uforvarende, kjøpt en eske plenfrø inneholdende Tusenfryd. Det er en populær plensort, og mange synes det er hyggelig med de små hvite blomstene i plenen om sommeren.

Det kan være mange årsaker til at det kommer ugress ved nyanleggelse; - jeg nevner noen:

1) For lite jord oppå en allerede ugressbefengt pen. Her vil ugresset bare fortsette og vokse gjennom det lille jordlaget som er tilført. Mao - gammelt gressteppe burde vært "renset" ved evt. jordfresing og fjerning av ugressrøtter o.l. før ny jord tilføres.

2) Har dere kjøpt ny jord, og underlaget var godt opparbeidet, kan det være mulighet for at den nye jorden ikke er "ren" jord, men tatt fra en annen hage/tomt, som allerede inneholdt mye ugressfrø/røtter før den kom til dere.

Hvis det ikke er for mye ugress enda, kan dere ta en omgang med plenrens (fås kjøpt på hagesenteret) og følge bruksanvisningen der. Hvis ikke dette hjelper, blir det å frese opp alt (kanskje område for område) og sakte men sikkert rense jorden for ugressrøtter o.l. samt evt. sprøyte med Roundup før dere sår ny plen. Husk å sjekke nøye hva slags plenfrø dere kjøper - det finnes som nevnt mange forskjellige blandinger.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss