Ill. BoligPartner

Grønt konsept fra BoligPartner

BoligPartner har utviklet et nytt konsept for lavblokker i treverk. 

– Med både solceller, klimagunstige materialvalg og teknologi, settes miljø og bærekraft i førersetet. Konseptet blir Breeam-sertifisert, og allerede neste år begynner det første bygget å reise seg, heter det i en pressemelding.

De første byggene i BoligPartners nye konsept vil bygges på Løkenåsen i Fetsund Kommune, og forventet oppstart er neste år. Salgsstart har nettopp vært, og nesten halvparten av enhetene som utgjør første byggetrinn ble solgt i løpet av to uker.

– Det er tydelig at vi har truffet noe med våre bærekraftige lavblokker i tre. Vi har hatt en god salgsstart på vårt første prosjekt, og vi gleder oss til å rulle ut dette flere steder i landet fremover, sier Truls Kronberg, Prosjektsjef Øst i BoligPartner, og ansvarlig for prosjektet på Løkenåsen.

– Vi opplever at både bransjen og forbrukerne blir stadig mer miljøinteresserte, og dette har vi tatt på alvor med vårt nye konsept. Med løsningene vi legger opp til, så vil leilighetene bruke en god del mindre energi enn «vanlige» leiligheter. I tillegg til at det er positivt for miljøet, gagner det også økonomien til kjøperne, legger Kronberg til.

Byggene og leilighetene på Løkenåsen skal utstyres med solceller og moderne og energieffektive løsninger. I tillegg legges det opp til miljøgunstige transportløsninger med blant annet lading for elbil og elsykkel i garasjen.

– Sammen med miljøvennlige materialvalg og byggemåte, så bidrar dette til at prosjektet sertifiseres etter den anerkjente Breeam-standarden, melder selskapet.

– Selv om Breeam-sertifisering hittil er mest brukt på næringsbygg, er dette noe som kommer til å bli stadig mer aktuelt også i boligmarkedet fremover, mener Knut Moe, direktør Prosjekt Øst i BoligPartner

Bruker utelukkende treverk

BoligPartner har et stort kompetansemiljø innen trehusbygging gjennom sitt ingeniør- og arkitektmiljø ved hovedkontoret på Hamar. Selskapet er også en sentral del av klyngen Norwegian Wood Cluster. BoligPartner bygger for det meste i treverk, og også på Løkenåsen konstrueres hele bygget over grunnmuren i tre. Alt fra bærekonstruksjoner til ytterkledning er i treverk.

– Dette gir både et designmessig lekkert uttrykk, samtidig som konstruksjonen i seg selv er miljøvennlig, i det treverk er et fornybart konstruksjonsmateriale. Det blir stadig mer populært å bygge i treverk. Mens det tidligere var eneboliger og småhus som var mest aktuelt å bygge i tre, blir nå stadig flere større bygg også oppført i treverk. Dette er en spennende og bærekraftig trend som bare vil forsterke seg. Tre er et fornybart materiale som i kombinasjon med god lokal tilgang på råvarer i sum gjør det både fornuftig og bærekraftig å bygge i tre, sier Moe.

Løkenåsen

Det vil bygges i underkant av 40 leiligheter i trehusene på Løkenåsen. De vil ha et stort spenn i størrelse – fra toromsleiligheter på rundt 37 kvadratmeter, til store femromsleiligheter på cirka 123 kvadratmeter med blant annet to bad. Samtlige leiligheter får egen balkong eller terrasse, varierende i størrelse fra 12 til 25 kvadratmeter.