Tom Borthen. Foto: Arve Brekkhus
Tom Borthen. Foto: Arve Brekkhus

Green Landscaping Group kjøper Braathen Landskapsentreprenør

Green Landscaping Group AB har inngått avtale om å kjøpe Braathen Landskapsentreprenør AS.

Dermed blir en av Norges største landskapsentreprenører en del av et svensk konsern med 1.600 ansatte og en omsetning på 3,2 milliarder svenske kroner.

Braathen har cirka 180 medarbeidere, og har sitt huvedkontor i Ytre Enebakk.

- Braathen Landskapsentreprenør er et velrenomert selskap med lang historie i bransjen. Selskapet har de seneste årene forberdt seg på vekst og ekspansjon. Dette har man blant annet håndtret gjennom en tydelig bærekraftsstrategi der arbeidet skal møte kundenes krav til en vesentlig økende andel elektrifiserte anleggsmaskiner. Jeg er overbevst om at Braathen Landskapsentreprenør kommer å bli et sterkt tillskudd till gruppen på det norske markedet, sier Atle Roll-Matthiesen, regionsjef Norge i Green Landscaping Group.

- Vi har i en lenger periode tenkt på å gjøre forandringer på eiersiden i Braathen, og etter at vi tok opp dialogen med Green har vi møtt flere nøkkelpersoner i konsernet. Vårt samlede bilde av de møtene erat vi kommer inn i en gruppe med skikkelige entreprenører som kommer til å hjelpe oss med å ytterlgiere utvikle Braathens konkurransekraft, sier Einar Braathen, Tom Borthen og Aslak Østvaag i Braathen Landskapsentreprenør. I forbindelse med oppkjøpet kommer de til å reinvestere i Green Landscaping Group.

Alle de ansatte fortsetter i sine nåværende roller.

Green Landscaping Group kjøper 100 prosent av aksjene. Oppkjøpet skal nå behandles av konkurransemyndigehetene, og man håper at handelen kan sluttføres i løpet av tredje kvartal.