Nytt administrasjons og lagerbygg for Nor i Aksdal, er et prosjektene som Saga Bygg har hatt som totalentrepreise den siste tiden.
Nytt administrasjons og lagerbygg for Nor i Aksdal, er et prosjektene som Saga Bygg har hatt som totalentrepreise den siste tiden.Jarle Skoglund

Gode tall for byggentreprenør på Haugalandet

Etter oppkjøpet av Kalstveit & Vik i 2022 leverte Saga Bygg as i fjor en rekordomsetning på 89 millioner kroner og et overskudd på 6,9 millioner.

Saga Bygg as rapporterer om et år med betydelig vekst, og en omsetning på 89 millioner kroner. Så bra var resultatet at selskapet utbetalte nesten 2 millioner kroner i bonuser til ansatte.

Selskapet, med ca 40 ansatte, jobber med hovedsakelig med offentlige anbud og større prosjekt mot proffmarkedet i ytre del av Haugalandet, mens Kalstveit & Vik har hatt hovedfokus mot privatmarkedet og hovedvirksomheten lenger inn på Haugalandet.

I motsetning til mange av sine konkurrenter kan Saga Bygg rapportere om rekordstor ordrereserve de neste to årene. I tillegg til egne prosjekter med omsorgsboliger og mindre prosjekter både for offentlige og private har Saga Bygg as alt tømmerarbeid for GL Prosjektservice as på nye Frakkagjerd ungdomsskole i Tysvær og i tillegg tømmerarbeidet på utbyggingen på Haugesund Sykehus som består av to blokker på rundt 10.000 kvadratmeter.

– For byggenæringen i regionen er det veldig bra att disse prosjektene kommer i en periode hvor markedet er litt rufsete og det er veldig kjekt å ha lang tidshorisont på store jobber. Dette gir både oss som selskap og ansatte forutsigbarhet og jobbsikkerhet, sier daglig leder Jørgen Sletten i Saga Bygg as.