<p>Olabil-racet på Vålerenga skapte stort engasjement. Foto: Mari Wæraas, NCC</p>Foto: Mari Wæraas, NCCFoto: Mari Wæraas, NCCFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond Joelson

Full gass på NCC Barnas Byggeskole

Først snekret de Olabilene selv, så var det duket for fartsfylt kappløp under NCCs årlige Barnas Byggeskole.

NCC Barnas Byggeskole

Dette er ellevte gang NCC arrangerer Barnas Byggeskole. Den er svært populær og til nå har over 1.000 barn deltatt og dermed fått sitt første møte med praktisk håndverk.

I sommer var det Vålerenga skole som fikk gleden av å ha Barnas Byggeskole på besøk. Det er ellevte året på rad som NCC tar et krafttak år for å øke interessen for fremtiden bygg- og anleggsnæring for barn mellom 8 til 12.

50 barn, halvparten var fra Vålerenga skole og resten var barn av ansatte i NCC, deltok på skolen.

I løpet av uka hadde de 50 elevene dannet tre team som fikk i oppgave å snekre og lage hver sin småfrekke Olabil.

Siste dag, rett før grillfesten med pølser og tilhørende drikke, stilte de tre bilene til start i en tøff og krevende løype i skolegården. Med brask og bram gikk Vålerenga Grand Prix feilfritt av stabelen der det ikke manglet innsats og engasjement.

- Olabil-løpet var en stor suksess! Og helt i tråd med NCCs visjon om en fullstendig skadefri arbeidsplass, ble ingen skadet i det spennende racet, sier kommunikasjonsrådgiver Mari Wæraas i NCC.

Sommeraktivitetene i år besto også av snekring og maling av humlekasser, som er et samarbeid med miljøorganisasjonen La Humla Suse.

Det ble også satt av tid til et besøk på NCCs asfaltverksted i Lier, der de også fikk møte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Hvert år lager Byggeskolen noe praktisk som vertsskolen har uttrykt ønske om å få. «Hovedprosjektet» i år var derfor bygging av en solid og rund undervisningsbenk utendørs som høytidelig ble overrakt Vålerenga skole.