Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

Fortsatt fest i vest

Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret sa på Vestlandske Bygg og Anleggsdag at det fortsatt går veldig bra for BA-næringen i vest.

- Selv om internasjonal økonomi er humpete (på grunn av blant annet Brexit, Trump, Kina, oljepris, handelskrig, dollarkurs og rentenivå) så ser norsk økonomi veldig bra ut, med meget lav arbeidsledighet, lavt og relativt stabilt rentenivå og moderat kostnadsvekst, sa Øye.

- Nordmenn har meget høy tro på fremtiden (høyest i Europa). Det eneste negative jeg fant i økonomien var at bruttoavkastning av å eie egen bolig er fallende og i ferd med å bli negativ, la han til.

Øye sa at grunnleggende faktorer gjør at det BA-næringen i vest har mye å gjøre.

Anleggsmarkedet er i sterk vekst i både Hordaland og Sogn og Fjordane. Det er økning i bygging av helsebygg i begge fylker. Det er vekst i oppstart i bygging av yrkesbygg i Hordaland etter noen år med ujevnt nivå. I Sogn og Fjordane er det ventet fortsatt svak men jevn vekst innen yrkesbygg (kan bli en svak nedgang i 2021) og sterk økning innen industribygg. I Bergen bidrar Bybanen til høyere aktivitet innen både bygg og anlegg.