Skredet var stort og dro med seg flere hus. Foto: Anders Bjordal / NVE / NTB scanpix

Fortsatt ferdselsforbud ved skredområdet i Alta

Deler av området rundt skredet i Alta anses fortsatt som utrygt, opplyser NVE. Ferdselsforbudet i området opprettholdes til mandag.

I løpet av helgen skal geoteknikere fra Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) undersøke området. Det er nå færre og mindre utglidninger langs skredkanten i Alta, men et område rundt selve skredet anses fortsatt som utrygt.

– Vi er veldig glade for at NVE styrker bemanningen her i Alta, og at vi fra mandag av får fagkompetansen fysisk til stede. Vi har et godt samarbeid med NVE, og det er viktig for oss å kunne støtte oss på deres fagkompetanse, sier ordfører Monica Nielsen i Alta kommune.

Hun håper undersøkelsene vil gi svar på hvorfor skredet gikk.

NVE kartlegger nå sjøbunnen hvor skredmassene gled ut, og selve skredområdet.

– Undersøkelsene som er utført til nå, viser at kvikkleireskredet ikke har påvirket stabiliteten til andre områder enn der skredet har gått, sier regionsjef Knut Aune Hoseth i NVE.

Det er mye kvikkleire i Alta, men NVE regner det som lite sannsynlig at det vil gå slike skred andre steder i kommunen.

Det store kvikkleireskredet gikk ved Kråkneset i Alta onsdag ettermiddag. Skredet var 650 meter bredt og 40 meter høyt. Ingen personer eller dyr ble skadd, men åtte bygninger gikk med i skredet.