F.v.: Roger Kongerud, Vidar Bjerklund og Tuva Telje. Foto: OBOS

Første OBOS-bygg med BREEAM-in-use

Lambertseter kjøpesenter er det første eksisterende OBOS-bygg sertifisert med BREEAM-In-Use.

– For nøyaktig ett år siden vedtok OBOS Eiendom en strategi for å BREEAM In-Use-sertifisere egne sentre og kontorer. Nå høster vi den første frukten av dette langsiktige og målrettede arbeidet, sier drift- og prosjektdirektør i OBOS Eiendom, Roger Kongerud i en pressemelding.

Lambertseter kjøpesenter ble kvalifisert som «Very good», kun 1,5 prosent poeng unna «Excellent» som er det beste nivået. Målet er å oppnå dette ved neste revidering.

– Den største verdien for oss, nå som vi har fått sertifiseringen, er at vi har innhentet og systematisk samlet all informasjon om senteret. Dette er i stor grad en bevisstgjøringsprosess. Nå er vi i stand til å ta gode avgjørelser fremover. Vi er mer oppmerksomme på alt fra innkjøp, vann- og energiforbruk til det totale fotavtrykket. Nå skal vi tenke grønt i alle ledd, sier driftsleder Vidar Bjerklund på Lambertseter kjøpesenter i meldingen.

BREEAM In-Use har vært et tett samarbeid med Grønn byggallianse og Evotec, spesielt i oppstarten.

– Det er ekstra gøy at arbeidet ble startet av fjorårets sommervikar. Tuva Telje, årets sommervikar, skal videreføre det gode arbeidet. Dette er et godt eksempel på at alle som jobber hos oss, lenge eller kort, bidrar med viktige oppgaver, sier Bjerklund.